Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 22 december 2007

Ada en het Gootspook

In Maasdriel draait de geruchtenmachine op volle toeren. Daar heb ik natuurlijk stevig de hand in gehad. Dat begrijp je.

Toen ik ontdekte dat Ada bij haar installatiespeech uit andermans werk voorlas heb ik maar eens naar contacten gezocht in Maasdriel.

Ik kwam eerst terecht op de weblog van de "Vrijstaat Hoenzadriel" waar ik een berichtje over Ada’s plagiaat achterliet. Ik kreeg geen enkele reactie. Blijkbaar is de vrijstaat een zachte dood gestorven. Gisteravond zag ik nog dat de laatste bezoeker er op zondag 16 december een kijkje was komen nemen. Dat was ikzelf natuurlijk.

Gelukkig vond ik al snel de website van VVD-raadslid Cees Sips. Beter kon ik het niet treffen. Cees reageerde prompt op mijn bericht. Hij schrok zich te pletter en wijdde er aandacht aan in zijn dagboek van zondag 16 december.

De volgende dag was de speech van Ada al van de website van de gemeente Maasdriel verdwenen. Spoorloos. Ik had ‘m voor de zekerheid natuurlijk al gedownload en heb Ada's rede nu ook maar even op mijn weblog gezet. Samen met de volledige installatiespeech van Thom de Graaf. Misschien zijn er bezoekers die nog meer overeenkomsten vinden.

Aanvankelijk vond ik dat Ada Boerma zich aardig door de Bommelse ramp heensloeg. Totdat ik op dat jatwerk stuitte. Later in de week kreeg ik ook nog mee dat de Drielse winkeliers haar bloed inmiddels wel kunnen drinken. Vanwege de aggregaten die de markt wel en de winkeliers niet kregen. Nee, Ada heeft bij mij afgedaan.

De hele wereld viel over Paul Depla heen toen hij onlangs Clintonnetje ging spelen in het fietsenhok. Hoe je daar ook over denkt, hij had politiek niets misdaan.

Maar Ada dus wel!

Zoals de meeste lezers inmiddels wel weten houd ik niet van bestuurders die de boel belazeren. En dat is precies wat Ada Boerma bij haar installatiespeech in Maasdriel heeft gedaan. Ze heeft de inwoners van Maasdriel willens en wetens een rad voor ogen gedraaid. Ze is niet oprecht geweest. Die speech kwam niet uit haar hart maar uit de installatierede van burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen.

In de academische wereld wordt je voor plagiaat bestraft met verbanning. In de politiek kun je er blijkbaar mee wegkomen. Met deze daad heeft ze het vertrouwen in het ambt ernstig geschaad. Zij heeft de mensen in de Bommelerwaard bij de neus genomen en hun vertrouwen al bij de eerste officiële woorden die zij uitsprak ernstig beschaamd.

Maar het kan altijd nog erger. In de editie Bommelerwaard van het Brabants Blad verschijnt een column “Uiterwaardigheden” onder het pseudoniem Gootspook.

Dat Gootspook zet de wereld op zijn kop. Niet Ada maar Cees Sips krijgt ervan langs.
Cees is de schuldige. Hij verwart volgens het Gootspook het algemeen belang met het eigenbelang. Cees opereert niet ter meerdere glorie van Maasdriel. Ja beste Gootspooklezers, wie anders dan VVD-er Cees Sips, die zelfbenoemde luis in de pels is volgens deze cliffhanger over Ada aan het klikken op zijn weblog. En Ada Boerma had op haar klompen kunnen aanvoelen dat in het Drielse bos de wolven zouden ontwaken. Het Gootspook besluit met de woorden: De toon is weer gezet. Welkom in de Maasdrielse slangenkuil.

Volgens het Gootspook had Ada op haar klompen kunnen aanvoelen dat de wolven zouden ontwaken. Haar eigen spook vindt haar dus nog dom ook.

Rheden wordt echt te klein voor me. Je zou je ook kandidaat moeten kunnen stellen voor gemeenteraadsverkiezingen in een ander gemeente. Maasdriel is dan een goede optie. Ik zou dan meedoen onder de naam Ghostbusters en beginnen met het uitroeien van anonieme achterbakse laffe Gootspoken die hun partijvrindjes de hand boven het hoofd houden en proberen de boodschapper een kopje kleiner te maken. Zulke gootspoken zijn een belediging voor alle echte Bommelse gootspoken.

Of moet ik medelijden met dat spookje hebben. De zielepoot heeft niet in de gaten waar het om draait: een burgemeester die misbruik maakt van de ideeën van een ander om daar haar voordeel mee te doen en drie-en-twintig-en-een-half-duizend mensen besodemietert. Al bij de eerste keer dat ze haar officiële mond open doet.

Beste lezers. Neem eens een kijkje op de website van Cees Sips. Een aanrader.
Cees heeft een geweldig mooie en complete website. Ben ik echt jaloers op. Zoiets wil ik ooit ook!!

Klik hier voor de website van Cees.
Klik hier voor zijn ontboezemingen over Ada’s plagiaat in zijn dagboeknotities van zondag 16 december en klik hier voor zijn dagboeknotitie van vrijdag 21 december.

Voordat Ada Boerma naar Maasdriel kwam was ze burgemeester in Rozendaal. Die gemeente zal op termijn haar zelfstandigheid moeten opgeven. Ada was nog maar een paar maanden tevoren herbenoemd in de gemeente Rozendaal toen het nieuws kwam dat ze naar Maasdriel ging. Ik vermoed dat Ada er tussenuit kneep omdat ze besefte dat de zelfstandigheid van Rozendaal niet lang meer is vol te houden. En vooruitlopend op die ontwikkeling heeft Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje haar gepousseerd bij de Maasdrielse gemeenteraad. Die heeft gehapt en Ada kan nu nog ’n jaar of zes vooruit in Maasdriel. En Clemens Cornielje was alvast van het eerste probleem verlost. Maar Maasdriel zit er intussen maar mee. Die gemeente heeft deze Ada in zijn maag gesplitst gekregen.

Bij haar afscheid van Rozendaal noemde Ada deze gemeente “het groene hemeltje op aarde”. Tja dat komt ervan. Als je niet eens meer tevreden bent met de hemel dan wordt je daarvoor blijkbaar bestraft met rampspoed. En dan zijn gootspoken nog je beste vrienden.

In haar argeloosheid had Ada als dame van stand misschien een Tom Poes in de Bommelerwaard verwacht. Helaas Ada, je moet het met een gootspook doen.

In het Brabants dagblad van vorige week zaterdag liet Ada Boerma nog optekenen "'Jij krijgt hier wel een echte ontgroening', zei mijn man vanmorgen nog tegen me".

Nou Ada, zeg dat wel!

Ik geloof dat ik m’n licht maar eens ga opsteken bij weblog GeenStijl. Daar wordt de gedrukte pers meestal wel wakker van.

Voor de geïnteresseerden nog eens de adressen van Cees Sips:

http://www.ceessips.nl
http://www.ceessips.nl/dagboek/zondag-16-december-2007.php
http://www.ceessips.nl/dagboek/vrijdag-21-december-2007.php

En voor de Drielse bezoekers. Kijk ook eens in het Dossier Rozendaal-Maasdriel.

EN STEUN CEES SIPS.

Dat gootspook mag wel even bij mij langs komen.

Onderstaand het Gootspook-artikel. Klik op de afbeelding om te vergroten.


3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind jouw analyse erg sterk. Cees Sips (en trouwens de hele oppositie in Maasdriel) heeft niets in te brengen. In Maasdriel regeert de arrogantie van de MACHT! Alleen als je CDA vriendje bent mag je rekenen op hulp vanuit het gemeentehuis. Zodra je eerlijk en open zegt wat je ergens van denkt krijg je alleen nog maar tegenwerking. De verhoudingen in de Raad van Maasdriel zijn zo slecht omdat het CDA er niet tegen kan dat de VVD strijdt tegen de vriendjespolitiek van het CDA. Maasdriel heeft de bijnaam "PALERMO aan de MAAS". Deze bijnaam is terecht. Zelfs de pers lijkt nu beinvloed door dit virus. Een eerlijke, vrije denker die gewoon zegt wat waar is, wordt in Maasdriel niet getolereerd. Een schande!! Cees Sips (en de hele VVD-fractie) verdient onze steun. Waren het maar vast verkiezingen ......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 'n CDA-gootspoken-nest dus.
    Dank je voor de steun.
    Dat moet Cees Sips ook goed doen.

    Inmiddels beginnen zachtjes aan ook reacties van anderen binnen te komen.

    Alle artikelen over copy-Ada zijn te vinden in het Dossier Rozendaal-Maasdriel. Zie "Dossiers"aan de linkerzijde van deze pagina.

    BeantwoordenVerwijderen