Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 30 november 2008

Uitslag Poll Nimmer Dor

M'n eigen bescheiden poll Nimmer Dor leverde omdanks de bedroevend lage respons een duidelijk beeld op.

Nog geen 2 procent van de (unieke) bezoekers nam de moeite om te stemmen. Kennelijk maakt Nimmer Dor niet zoveel los of weten “Nimmer Dorrers” nog niet en masse de weg naar de weblog te vinden. En er zitten natuurlijk ook veel bezoekers bij die de weblog niet kennen en er toevallig op terecht komen of pas voor de eerste keer bezoeken.
Daarnaast zijn er blijkbaar vooral veel lezers die alleen naar de weblog komen om te lezen en die niet zitten te wachten op interactie.

Maar daarom niet getreurd. Nimmer Dor blijft een interessant onderwerp en de uitslag is helder.

Slechts 4 van de 30 stemmen waren voor het ongewijzigd doorgaan van de bouwplannen op Nimmer Dor. De grote meerderheid wil het plan volledig schrappen. De overigen willen een aanpassing van het plan.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

2 opmerkingen:

  1. Dat mensen geen interactie willen geldt wel voor meer weblogs. Het is de vraag of het onderwerp hierbij een rol speelt. Wellicht dat polls over de bouwplannen in Dieren en Velp een vergelijkbaar kleine respons hadden opgeleverd, al oriënteren de politieke partijen in de Rhedense raad zich waarschijnlijk wel meer op de vraagstukken in de grotere dorpen. Ik zou het niet keihard willen beweren, maar het electorale belang - grotere dorpen leveren meer potentiële kiezers -, zou hierbij kunnen meespelen.

    Wellicht heeft een gebrek aan interesse en kennis ook invloed gehad op de aanvankelijke positionering van een deel van de Rhedense partijen ten aanzien van Nimmer Dor. Het leeuwendeel stelde zich achter het project. De mantra van het college – leefbaarheid, meer voorzieningen, ‘het dorp’ wil woningen – werd maar al te eenvoudig herhaald. Het feit dat bijvoorbeeld de VVD geen hoogbouw wenste in Velp, maar Nimmer Dor, inclusief hoogbouw, niet bezwaarlijk vond en vervolgens het bevolkingsvraagstuk op de politieke agenda plaatste zonder er concrete consequenties voor Nimmer Dor aan te verbinden, sluit aan bij deze veronderstelling.

    De poll is natuurlijk in geen enkel opzicht representatief, maar wel een leuk initiatief. Het beeld dat het plan controversieel is, wordt er enigszins mee bevestigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet toch eens een andere vorm voor de polls vinden. Ook het geven van reacties moet technisch eenvoudiger. Bob heeft daar geen probleem mee maar op veel websites is het veel simpeler geregeld.
    Nou heeft Google inmiddels zo'n simpele manier voor Blogspot geïntroduceerd maar dat werkt (nog) niet op mijn blog omdat ik het een en ander heb aangepast.

    Een gebrek aan kennis speelt tav Nimmer Dor denk ik zeker mee. Zolang zich niemand roert wordt het al gauw best gevonden door de gemeenteraad. Dan hoeft de politiek er zich niet in te verdiepen. Daarom is actie vanuit de bevolking en kritische beschouwing van de lokale politiek zo belangrijk. Blijven ze wakker van.

    En zo'n poll is en blijft een gebbetje.

    BeantwoordenVerwijderen