Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 27 augustus 2008

McCain, Obama & Co

Ik had nog wat klaarstaan. Dat kan ik nu zonder al teveel inspanning mooi publiceren.
De spanning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt langzaam opgevoerd. Wie wordt de nieuwe Amerikaanse president? Ik heb ’n paar websites van kandidaten bekeken.

Obama en McCain hebben mooie websites. McCain richt zich duidelijk op het wat meer conservatieve deel van de “nation”. richt zich duidelijk op het wat meer conservatieve deel van de “nation”. Bij Obama is het wat optimistischer, losser en sneller en het ziet er allemala wat gelikter uit.

Prachtige websites, voer voor spindoctors en campagneleiders. Ik werd geintrigeerd door de “stores”, de sites waarop allerlei parafernalia worden aangeboden: buttons, stickers, t-shirts, posters etc. Misschien zien we hier nij de volgende Nederlandse verkiezingen nog wat van terug.

Het gaat straks natuurlijk om de vraag of Obama of McCain de volgende president van de Verenigde Staten wordt maar er doet ook nog een bonte stoet andere kandidaten mee.

De bekendste daarvan is de onafhankelijke Ralph Nader. Daarnaast socialisten en conservatieven van verschillende signatuur, de Boston Tea Party, genoemd naar een verzetsdaad uit 1773 waarbij inwoners van Boston de lading van enkele theeschepen van de Engelse kolonisator vernietigde en ook nog ‘n een dominee die strijd voor een alcoholverbod.

Ze maken allemaal geen schijn van kans. Maar aandacht voor “hun” zaak is er.
In ieder geval from Velp, the Netherlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten