Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 25 februari 2010

Nimmer Dor Ja?

Er komt schot in de zaak. Plan Nimmer Dor krimpt.

Projectontwikkelaar Phanos en de gemeente Rheden lijken eieren voor hun geld te kiezen. Ze zijn het eens geworden over de bouw van 50 à 60 woningen op Nimmer Dor. Woningstichting Eerbeek laat tien huurwoningen bouwen.

De grootschalige uitbreiding met meer dan 120 woningen lijkt daarmee (voorlopig?) van de baan. De gemeenteraad moet de komende maanden een beslissing nemen. Vervolgens moet het bestemmingsplan nog worden aangepast. Daarvoor heeft de gemeente anderhalf jaar de tijd. Ik vraag me af of dat genoeg is. De ambtelijke molens draaien traag en als er bovendien bezwaren binnenkomen dan kon die anderhalf jaar wel eens te krap bemeten zijn.

Een succes voor de tegenstanders van het grootschalige Nimmer Dor. Mede geholpen door de veranderde omstandigheden (kredietcrisis, mogelijke bevolkingskrimp) wordt er nu een heel eind aan hun wensen tegemoet gekomen. Ik ben benieuwd of ze met dit compromis tevreden zijn of dat ze nog beren op de weg zien.

Wordt het nu Nimmer Dor Ja?

Zie het bericht Deal kleiner Nimmer Dor in de Gelderlander.

1 opmerking:

  1. De Stichting NimmerdorNee heeft nog geen definitief standpunt ingenomen, maar is vooralsnog sceptisch. Weliswaar wordt nu slechts de noordelijke helft van het plangebied ingevuld, dit deel wordt in het nieuwe plan echter nog steeds intensief bebouwd. Ook heeft de gemeente de stedenbouwkundige de mogelijkheid gelaten om hoogbouw te ontwerpen, terwijl hier juist veel kritiek op was. Voorts weigert de gemeente een onderzoek te doen naar de lokale woningbehoefte. Niet onbelangrijk is tevens dat de gemeente de ruimte open laat om op termijn het zuidelijke deel van het plangebied ook vol te bouwen. Ten slotte voldoet de compensatie voor het steenuilenhabitat geenszins aan de voorwaarden die LNV had gesteld.

    Komende dagen heeft de stichting gesprekken met de omwonenden van het plangebied en met Soerens Belang. Hierna komen we met een definitief standpunt.

    BeantwoordenVerwijderen