Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 3 juni 2007

Ed Cools over de vijfjaarstermijn van Casa Intermezzo.

Op 14 november 2005 ging, met het bouwrijp maken van de grond, de ontheffingstermijnvoor Casa Intermezzo van start. Op 14 november 2010 dient het gebouw te zijn verwijderd. Op die datum loopt de vijfjaarstermijn af en is de gemeente verplicht om bestuursdwang toe te passen.

In het rapport van het College bouw zorginstellingen wordt gezegd dat het complex
gedurende de periode 2006 – 2015 in verschillende samenstellingen en door verschillende instellingen worden gebruikt. En om de kosten op een aanvaardbaar niveau te houden moet het complex minimaal 6 jaar worden gebruikt. De initiatiefnemer gaat echter uit van een gebruiksduur van ongeveer 10 jaar, waarmee de kosten ruim onder het maximaal toegestane niveau blijven.

Ed Cools heeft in het gesprek dat ik afgelopen donderdag met hem had herhaaldelijk bevestigd dat de Casa op 14 november 2010 is verwijderd.

Financieel is er geen probleem. De Casa is is demontabel en kan relatief eenvoudig worden afgebroken en elders weer opgebouwd.. De Casa kan verkocht worden aan het College bouw zorginstellingen. Er zijn gegadigden genoeg die de Casa willen overnemen. Ook is er een terugkoopregeling.

Het huurcontract met Insula Dei loopt af in september 2008. Daarna neemt Regina Pacis haar intrek in de Casa. De termijn voor Regina Pacis loopt af in september 2010. Daarna wordt de Casa gedemonteerd. Voor de nieuwbouw van het Lorentzhuis wordt een zgn. oprolscenario toegepast. De bouw wordt in fasen gerealiseerd waardoor telkens een deel van het Lorentzhuis bewoonbaar is. Bovendien is een opnamestop voor het Lorentzhuis ingesteld. De bewoners hoeven na november 2010 dus niet in de Casa te worden ondergebracht.

Ik weet het niet. Het kan zijn dat het door de publiciteit komt en Innoforte eieren voor zijn geld kiest, het kan ook door voortschrijdend inzicht komen waardoor men de plannen heeft bijgesteld of het kan altijd al dit plan zijn geweest

Innoforte had alle commotie kunnen voorkomen door hier tijdig over te communiceren. Ik heb nu in ieder geval ondubbelzinning uit de mond van Ed Cools gehoord dat het gebouw op 14 november 2010 is verwijderd.
We zullen zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten