Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 31 oktober 2008

We reageren niet op geruchten


De Rhedense wethouder Kuiper zei het : we reageren niet op geruchten. En volgens hem deed de provinciale gedeputeerde Van Haaren daar ook geen mededelingen over.

Dat is natuurlijk niet houdbaar. Dat weet Kuiper zelf ook wel. Zowel Kuiper als Van Haaren gingen er natuurlijk toch op in.

Van Haaren meldde zelfs dat zij er langer van wist en erkent dat het bericht in De Gelderlander klopt.

Het is wel merkwaardig dat Kuiper dat dan blijkbaar niet wist. En ik geloof dat dan ook niet. En hoe zit het met de Rhedense CDA-partijgenoten van Van Haaren? Praten die niet met Marijke?

Toevallig wordt deze week (gisteren of vandaag) ook het zeer belangrijke MIRT-overleg (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ) gehouden. In dit MIRT-overleg zitten ministers en de regio samen aan tafel en bespreken samen belangrijke gebieds- en regiogerichte ontwikkelingen. Gedeputeerde Van Haaren is daarbij ook aanwezig. Zij zal proberen om de Traverse Dieren op de agenda te krijgen zodat zij kan aandringen op behoud van de rijksbijdrage voor de Traverse. En ook om opheldering over de geruchten vragen.

Ben benieuwd naar het resultaat. We zullen het vandaag of morgen horen (hoop ik).
Aanstaande dinsdag 4 november is de jaarlijkse begrotingsvergadering van Rheden. Dan zullen we in ieder geval de uitkomsten van dat MIRT-overleg moeten horen van wethouder Kuiper.

Afgelopen week werd vanuit Provinciale Staten een oproep aan de betrokken ministers en aan de Tweede Kamer gedaan om de rijksbijdrage voor Dieren in stand te houden. En het college van B&W gaat toch maar in de stroom mee. Die heeft een briefje naar Provinciale Staten gestuurd waarin zij voor die steun bedankt.

Dinsdag zal er ongetwijfeld ook een motie vanuit de gemeenteraad komen met dezelfde strekking. En die wordt unaniem aangenomen.

Het is alleen de vraag welke partij die motie in de vergadering mag inbrengen. En zodoende het meest in de picture komt. Maak u geen illusies, daar gaat het nog steeds om. Afgelopen week was daar nog een mooi staaltje van te zien. (kom ik nog op terug)

Het zou mooi zijn als de kleinste partij in de Rhedense gemeenteraad , de ChristenUnie, nu eens die eer wordt gegund. We zullen a.s. dinsdag zien of de PvdA zo grootmoedig is.

En natuurlijk hebben de raadsfracties tegen die tijd eindelijk eens contact opgenomen met hun partijgenoten in de Tweede Kamer en Provinciale Staten. Dat is toch wel het minste dat van ze verwacht mag worden. Hadden ze alleen veel eerder moeten doen.

Als ze dat voortaan vaker doen dan hoeven ze een volgende keer niet zo te schrikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten