Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 13 februari 2009

Dat scheelt weer...

Martijn Leisink mailde me over het tunnelplan Molenweg in Dieren waarover ik gisteren blogde. Hij wees me op iets wat aan mijn aandacht was ontsnapt.

Op je weblog: "Om niet achter te blijven diende Rheden het plan in om een start te maken door de Molenweg in Dieren via een tunnel onder de Burg. De Bruinstraat door te leiden. Kosten 14,2 miljoen en het past in de plannen voor de Traverse."

Volgens de provincie is de 14,2 miljoen die in de krant genoemd wordt, een fout. Het gaat om een tunneltje in de orde van 1 miljoen die de gemeente uit eigen middelen dient te betalen. Er is althans nog geen overeenstemming met de provincie dat het uit de middelen voor HvD gehaald kan worden.

Ik vond het wel een fors bedrag en dacht “Dan is het geld voor de Traverse al snel op” . Die 14,2 miljoen deed me ook denken aan het geld voor ondertunneling van het spoor bij de President Kennedylaan in Velp, een plan waar we de laatste tijd niks meer van horen. Het is inderdaad een gigantisch bedrag voor zo'n tunnel.

Het betreffende bericht in de Gelderlander nog eens goed nalezend zie ik dat het waarschijnlijk gaat om het totale bedrag dat Rheden voor de traverse heeft gereserveerd. Maar dat was toch het oorspronkelijke bedrag voor project Hart van Dieren? Heeft Rheden daar dan geen verlies geleden?

Martijn wijst er ook op dat de gemeente dit geld zelf moet ophoesten. Dus er is tussen de gemeente en de provincie alweer geharrewar over wat wél en wat níet binnen het project Traverse Dieren valt.

Dat geharrewar zijn we al langer gewend. Dat is immers structureel.
Het doet het ergste vrezen voor de Traverse.