Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 23 juli 2009

De Lezer Schrijft

Hallo,

Ik stuur u deze email vanwege enkele zaken die ik u even wil vermelden.

Ten eerste wil ik u wijzen op een prachtige column geschreven door de heer Nel Son in de regiobode van week 30 (pagina 13). Ik heb helaas geen scanner, maar ik denk dat deze column wel een plaatsje verdient op uw website. Het vestigt de aandacht maar weer eens op een aantal zaken die in Dieren en gemeente Rheden enige tijd spelen: een keer op keer falend politiek bestuur (voorbeeld: Het Rhedens staat voor de helft leeg, bovenbouw havo/vwo leerlingen moeten vanaf Dieren ongeveer 40 minuten fietsen om les te krijgen op een oud en verrot gebouw in Rozendaal. In Rozendaal komt een nieuw gebouw??? (Drie vraagtekens omdat ik dit niet zeker weet, en mocht het zo zijn, dan geeft het mijn onbegrip aan: er staat immers een prachtige school in Dieren!). Omringende gemeenten werkten de bouw en komst van de Punt tegen, maar hadden en hebben inmiddels zelf ontzettend grote scholen, gemeente Rheden zit met dure school die inmiddels nog steeds niet volledig benut wordt).

Ten tweede wil ik u melden op de ingezonden brief van de belangen vereniging Dieren en omstreken (tevens Regiobode week 30). Deze brief laat opnieuw falend bestuur zien. Mochten de genoemde feiten kloppen in deze brief, dan betekent dat de tunnel die nu aangelegd is, in de toekomst weer gesloopt moet worden. Het laat maar weer zien hoe de gemeente omgaat met het geld die ze tot haar beschikking heeft en hoe goed het communiceert met de provincie.

Daarnaast wil ik zeggen dat ik uw blog met bewondering lees. Het enige wat ik erg vervelend vindt aan uw blog is dat ik de verschillende items niet in verschillende tabbladen kan bekijken. Vaak bekijk ik de blog 1 x per week, er zijn dan veel nieuwe items geplaatst, en die open ik dan graag allemaal in een apart tabblad. Helaas is die functie geblokkeerd. Hopelijk kunt u dat uitschakelen.

Met vriendelijke groeten,
J, (inwoner Dieren – Zuid)

Personalia bij redactie bekendBeste J,

Dank voor je complimenten en je opmerkingen.

Ik heb geen scan gemaakt maar un plaats daarvan een linkje naar de column van Nel Son in de tekst opgenomen. De column staat nl. ook op haar blog. Overigens: als je in de linkerkolom van weblog Politiek Rheden kijkt dan zie je daar zelfs twee vaste links naar de blog van Nel Son staan. Bij "Mijn lijst met blogs" en bij "Actuele websites en blogs"

Het Rhedens is inderdaad een ietwat vergeten origineel Dierens debacle. Dat heeft de gemeente al tonnen, zoniet miljoenen gekost. Goed dat daar nog eens de aandacht op wordt gevestigd. Die geschiedenis sleept al jaren. Het wordt tijd dat eens tot op de bodem wordt uigezocht hoe dat toen zo is gegaan én heel erg belangrijk wat het allemaal gekost heeft, nog steeds kost en welke verliezen we moeten noteren.

Die brief van de Belangenvereniging Dieren e.o. is interessant. Het lijkt erop dat de gemeente Rheden op de solotour gaat. Als het inderdaad de bedoeling was om op die plek meerdere banen en een parallelbaan aan te leggen en er wordt nu zonder overleg tussen de Tafel van 10, de provincie en de gemeente weer van het plan 3A afgeweken dan heeft de gemeente iets uit te leggen. Aan de raad, aan de Tafel van 10, aan de provincie én aan de bewoners. Het ziet er naar uit de Molenweg-tunnel onvoldoende met de Tafel van 10 is doorgesproken want dan had de Belangenvereniging Dieren eo, als lid van die Tafel van 10, ongetwijfeld eerder aan de bel getrokken. Dit gemeentebestuur, dit college.....je kunt deze lieden niet scherp genoeg in de gaten houden!

Tja, dat van die aparte tabs ben ik in blogspot nog niet tegengekomen. Maar ik ga op zoek.

Als je nog iets interessants tegenkomt, aarzel niet en mail me.

vriendelijke groet,
Theo Kooijmans