Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 14 september 2009

Evergreen

Door: A.J. van der Sluijs

Begin september haalt RiverStone de Gelderlander, met een consultatieavond en met een prijsvraag voor een nieuwe naam. Architect Van Beek heeft zijn ‘Plan Steengoed’ gelanceerd, of zeg ik toch maar liever ‘Plan Natuurarm’.

Hij zegt: ‘het is onze verantwoordelijkheid om de rotsooi van vorige generaties op te ruimen.’ Dáár ben ik het mee eens, maar het is ook zaak rotzooi van de huidige generatie te voorkomen. Volgens mij moet de overheid dat doen, moet erop toezien dat het gebeurt. Gemeente Rheden heeft dat jarenlang mooi laten liggen.

Gelukkig heeft Zwagerman uit Holland het zaakje geschoond. Dank je wel, Zwagerman! Er staan daar alleen nog opstallen en een stuk of wat illegale containers. Wij, inwoners van de gemeente Rheden, hoeven nu alleen maar te voorkomen dat er nieuwe rotzooi op het terrein komt: een overbodig dorp, met dure huizen, die wellicht slechts aan rijke Duitsers te slijten zijn.

Wíj hoeven er alleen maar voor te zorgen dat het terrein wordt teruggegeven aan de natuur, zoals dat ook gebeurt met het tweelingterrein aan de overkant van de IJssel, gebied Zevenaar.

‘Terug naar de natuur’ heeft alle kans van slagen nu de VVD zich enkele maanden geleden bij ons heeft gevoegd als collega-tegenstander. Het blijkt politiek de moeite waard dat te doen nu er zoveel tegenstanders van RiverStone blijken te zijn. Die naam is intussen zo beladen dat men zelfs al een prijsvraag heeft gelanceerd om ervan af te komen. Onze nieuwe medestander heeft al een naam bedacht. De VVD is goed in nieuwe namen, deze keer wordt het ‘Evergreen‘.

Dat is best grappig en to the point, maar het was nog beter geweest als de VVD ons dat in begin 2008 had laten weten toen plan RiverStone in de raad werd behandeld. Haverkamp van de VVD deed tegen ons toen zijn mond niet open. (Wij zijn niet kort van memorie.) De naam Evergreen is leuk, maar de achtergrond ervan is treurig. Maar .. beter laat dan nooit. Het zou prachtig zijn. Een politiek in Rheden die opkomt voor zijn mensen. For ever green. Ik mag het hopen.

A.J. van der Sluijs,
Ellecom, 8 september 2009