Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 27 september 2009

Willen we in Velp, Rheden en Dieren ook 'n coffeeshop?

De Arnhemse PvdA wil een deel van de coffeeshops bij de buurgemeenten dumpen. Eerst gedogen en als het te lastig wordt anderen met de problemen opzadelen. De problemen met die coffeeshops heeft de overheid over zichzelf afgeroepen. Het halfslachtige gedoogbeleid is allang failliet. Nu de problemen niet meer te beheersen zijn moet je die niet over de muur kieperen.

De problematiek verspreid zich alom. Het uit de criminele sfeer halen van de “soft”drugs heeft volledig gefaald. Het idiote beleid waarbij de verkoop legaal is maar de bevoorrading illegaal zorgt er inmiddels voor dat er bijna geen dag voorbij gaat of er wordt ergens wel weer een hennepkwekerij opgerold.

En zo soft is cannabis niet meer. De laatste tien jaar is het gehalte aan THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), de werkzame stof in hasj/wiet, verdubbeld. Van softdrug kan vrijwel niet meer gesproken worden. Studies tonen aan dat het gebruik van cannabis de ontwikkeling van jonge mensen negatief beïnvloedt en de kans op geestelijke én lichamelijke stoornissen aanzienlijk toeneemt.

Het zal vast zo zijn dat een deel van de klanten van de Arnhemse coffeeshops uit de omringende dorpen komen maar dat wil nog niet zeggen dat wij hier dan ook maar ’n coffeeshop moeten toestaan. De politiek heeft de problemen zelf over zich afgeroepen. Los ze dan ook maar weer op.

Als Arnhem die overlast zat is dan moet de PvdA maar een voorbeeld nemen aan de Brabantse plaatsen Bergen op Zoom en Roosendaal . Daar hebben ze buik vol van al het gedonder. De coffeeshops mogen alleen nog koffie en frisdrank verkopen. Past ook beter bij de naam.

Met pappen en nathouden komen we er in ieder geval niet. Denk er nog maar eens een jointje over.

Ik heb 'n enquête op de blog geplaatst. Eens zien hoeveel mensen behoefte aan een coffeeshop hebben.