Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 4 januari 2012

Waarde heer Elsenaar

Door: Joop Zijlstra

Waarde heer Elsenaar,

Bijgaand zend ik u de tekst van een oproep.
De tekst moge voor zich spreken.
Volgens mij is het vijf voor twaalf: alle hens aan dek.

Het spijt me nog altijd dat u destijds na onze afspraak in Het Rhedens, vlak na uw aantreden als wethouder in 2007, van het College te horen kreeg dat u niet met mij mocht spreken (wat natuurlijk te gek is voor woorden).

Uw VVD-collega-wethouder spreekt trouwens so wie so niet met mij. Hij gooit naar zijn zeggen in het openbaar zelfs 'de brieven van mij ongelezen in de prullenbak'; mijn emails zal hij ook wel terstond wissen. Ik bespaar me de moeite hem te berichten al mag hij lezen wat ik u schrijf. Maar dat doet hij dus niet. Jammer toch eigenlijk, als het al niet te merkwaardig is om dat te zeggen.

Nog deze eigenaardigheid. Die VVD-collega-wethouder opperde in 2007 - hij was toen nog raadslid - dat hij de naam van de gemeente Rheden saai vond. Je moet toch wat doen in de zelfpromotie. Er moest maar een andere naam komen.

Het Comité heeft bij die gelegenheid een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam. (De hoofdprijs was mijn Peugeot 205, tevens in gebruik als protestvervoermiddel: 'Spoorbak, Nee, weg ermee.)

Een onafhankelijke commissie oordeelde over de inzendingen. Zij vond de idee om de naam Rheden te handhaven de beste inzending.

Bij het opruimen trof ik nog een drietal suggesties aan die toen helaas te laat binnenkwamen. 'Gemeente Haverkamp', 'Gemeente Bokkenschoot' en 'Gemeente Schaterland'. De laatste naam vind ikzelf ook achteraf de beste.

Maar wie ben ik (zegt men dan wel). Enfin, dat weet u wel.
Aan uw VVD-collega-wethouder zend ik toch een afschrift. Hij zou eens voorop willen lopen in Den Haag, met de vlag van Schaterland.

Vriendelijke groet,
en de beste wensen voor 2012 (e.v.).

J. Zijlstra, Ellecom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten