Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 12 december 2007

D66: Interne audit Hart van Dieren weinig verrassend

Het persbericht dat D66 naar aanleiding van de conclusies van de interne audit heeft opgesteld. Misschien wil een andere partij ook eens reageren.
---------------------------------------------
Interne audit Hart van Dieren weinig verrassend

Vandaag, drie maanden nadat het miljoenentekort bij Hart van Dieren bekend gemaakt werd, verspreidt de stuurgroep een persbericht met de kop: Te weinig inzicht in financiƫle risico's Hart van Dieren

Voor D66 Gelderland is dat geen verrassing. Wij hebben die conclusie drie maanden geleden al getrokken, maar vonden daarvoor toen weinig gehoor.

Direct nadat het tekort ons vertrouwelijk was medegedeeld, heeft D66 Gelderland onderzoeksbureau Metrum gevraagd met spoed nader onderzoek naar dit tekort te doen.

Een van hun conclusies luidde toen als volgt: "In de business case 2005 is een aantal risico.s benoemd. Onduidelijk is echter in hoeverre aandacht is besteed aan risicomanagement en beheersing. Nu lijken alle ontstane risico's vertaald te zijn naar het resultaat, waarmee de indruk wordt gewekt dat onvoldoende risicobuffer is opgenomen."

D66 heeft indertijd een interpellatiedebat aangevraagd. Een aantal partijen wilde toen eerst het interne onderzoek afwachten, alvorens met hun oordeel te komen.

Een motie waarin we samen met VVD en SP uitspraken dat "de bestuurlijke controle op de financiƫn onvoldoende was geweest", haalde om die reden geen meerderheid.

Martijn Leisink, fractievoorzitter van D66 Gelderland: "Ik ben benieuwd of de politiek nu eindelijk die onvoldoende durven te geven. Door alleen te applaudiseren, maak je je als controlerend orgaan volstrekt ongeloofwaardig."

Vnadaag (12 dec.) vergadert de commissie Mobiliteit van de provincie Gelderland over Hart van Dieren.

Voor meer informatie:
Martijn Leisink, fractievoorzitter D66 Gelderland, 06 53 316 459

Onderstaand een korte vergelijking tussen conclusies in het persbericht van de stuurgroep en die van onderzoeksbureau Metrum.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

N.B. Het volledige rapport van onderzoeksbureau Metrum kan op verzoek worden
toegezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten