Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 2 december 2007

Back to the future

De VVD ligt in de touwen. De partij is in de opiniepielingen inmiddels gezakt naar de zesde plaats met zo’n 13 √† 14 zeteltjes. En ze voelt de hete adem van GroenLinks in de nek.

Maar de VVD zou de VVD niet zijn als ze niet terugvocht. En ze doet dit met verve moet ik zeggen. Daarvoor heeft ze al enkele prachtige circusacts opgevoerd.

Henkie Kamp komt met een immigratieplan waar Geert en Rita van moeten verbleken en van de landelijke VVD mogen we voortaan zelf de lettercombinatie op ons auto-nummerbord bepalen. Lokaal spreken de clowns van de VVD ook een woordje mee. In Arnhem stellen ze een vertienvoudiging van belastingen op evenementen in het Gelredome voor en in Rheden wil de VVD het product Veluwezoom aan de man brengen.

Maar het VVD-staatscircus gaat nog verder. Grand Old man Wiegel wil graag een brede nationale beweging. De VVD moet samengaan met de Partij van de Vrijheid en Trots op Nederland. Ook D66 en Wouter Bos mogen zich van Wiegel bij deze beweging aansluiten.

Daarnaast is er nog plaats voor ’n paar partijtjes die als democratisch ornament mogen dienen. Ofwel de Russische variant van democratie. Een soort nationaal-socialistisch-liberalistische beweging dus. Die de PROBLEMEN-VAN-DIT-LAND onder het krachtige leiderschap van Wladimir Wladimirovitsj Wiegel aanpakt.

De macht van sigarenroker Wiegel is kennelijk groot. Hij houd wel van een goede Havanna. De grote roerganger heeft zelfs in Havanna aan de Waal zijn volgelingen. Weliswaar op zijn Clintoniaans en niet helemaal de manier die Wiegel voor ogen heeft maar toch. Naar het schijnt hebben de VVD en de PvdA elkaar daar in ieder geval al gevonden.

Ingeval de PvdA en de VVD het in Rheden met elkaar aan de stok krijgen ligt het formatiescenario al klaar. Ik stel voor om daarvoor Wiegel himself uit te nodigen. Dat levert in ieder geval weer een prachtige bordesscène op de traptreden van Huis Middachten op.

En zijn taak is eenvoudig. Hij kent de kracht van formateur Paul Depla van de huidige Rhedense coalitie inmiddels. Niets staat een nieuwe verbintenis tussen de VVD en PvdA in de weg. Direct aan laten treden die man. Succes gegarandeerd!

Zo lossen we de PROBLEMEN-VAN-DIT-LAND in deze gemeente overtuigend en krachtig op. Een voorbeeld voor het Nederlandsche Volk.

De VVD in Rheden kan dus gerust zijn. Treedt maar eens stevig op over de hoogbouw of over willekeurig welk ander onderwerp dan ook. Zeg gewoon het vertrouwen in de wethouder van Bouwen en Wonen op. Dan ben je gelijk ook af van dat Hart van Dieren–trauma. Die nieuwe coalitie met de PvdA komt er uiteindelijk toch wel. En het CDA is dan natuurlijk ook van de partij.

Ja beste lezer. Aan de horizon gloort weer een prachtige toekomst voor de VVD en de Veluwezoom.. oh pardon...Rheden.