Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 16 februari 2008

Ada Boerma's plagiaat: reactie VVD-Maasdriel

Voor de VVD in Maasdriel en voor de Drielse gemeenteraad is met de spijtbetuiging van Ada Boerma "de kous af".
Okay, dat is hun pakkie an. De Drielse VVD wil ook van deze affaire af.
Toch bezweken onder de druk van hun collega's.
Ze hadden wel wat fermer voor fractiegenoot Cees Sips mogen opkomen.
En de verontschuldiging van Ada was wel heel erg mager.

Ze zoeken het in Maasdriel verder maar uit.

Onderstaand de reactie van de VVD.
-----------------------------------------
Voorzitter,

Vele mensen hebben, via verschillende media uiting gegeven aan hun mening in de kwestie van het gedeeltelijk overschrijven van de speech van Thom de Graaf.
De VVD fractie voelt zich nog het beste thuis bij het standpunt van de Tilburgse hoogleraar bestuurskunde professor Paul Frissen die letterlijk zegt

“Het is dan ook gepast dat de burgemeester welgemeende excuses maakt, besef laat blijken dat dit het ambt en het openbaar bestuur schaadt en dat vervolgens de gemeenteraad besluit dat de excuses zijn aanvaard, met de uitspraak : eens maar nooit meer.

In haar zojuist uitgesproken verklaring gebruikt de burgemeester de woorden “ik betreur” en “het spijt mij” en “omissie”
Onze fractie beschouwt dit als een excuus, zoals de Tlburgse hoogleraar in zijn tekst bedoelde.
Voor de VVD fractie is met dit excuus de kous af voor wat betreft het niet vermelden van de bron in de installatiespeech.
Voor de VVD fractie is dit ook : eens maar nooit meer.

De VVD fractie is echter teleurgesteld over de opstelling van het CDA en GL zoals bleek in het Brabants Dagblad van 10 Januari 2008. De uitspraak dat de VVD op de man heeft gespeeld in de kwestie van de installatiespeech heeft niet bijgedragen aan een verbetering van de onderlinge verhoudingen in deze raad, eerder zijn ze daardoor verslechtert.

Het feit dat de burgemeester zich niet openlijk distantieert van dat soort beschuldigingen, geeft aan dat ze de rol van bruggenbouwer/verbinder, in onze ogen, niet voortvarend oppakt.

Geen misverstand. Ook de VVD vindt daden belangrijker dan woorden.
Het gaat de VVD fractie ook om wat de burgemeester DOET. Iets niets doen, terwijl je daartoe wel een duidelijk verzoek hebt gekregen, is ook een daad.

De VVD fractie heeft een nadrukkelijk verzoek aan de burgemeester gedaan zich in het openbaar te distantiƫren van de woorden in de media van CDA en GL. Door dat niet te doen heeft zij, wat onze fractie betreft, een kans om de verhoudingen in de raad te verbeteren, gemist

Het zou de burgemeester sieren en het zou bij haar opdracht om de verhoudingen te verbeteren passen , als zij boven de partijen ging staan en openlijk zou aangeven dat zij niet achter de beschuldigende woorden van het CDA en GL staat.

Door het uitblijven van een openlijk afstand nemen van de beschuldigingen in de media door CDA en GL ge-uit aan het adres van de VVD betwijfelen wij of de burgemeester in staat zal zijn haar rol als bruggenbouwer / verbinder waar te kunnen maken. Wij hopen als VVD fractie echter dat de burgemeester alsnog in staat zal zijn om deze opdracht te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten