Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 31 oktober 2008

Hoezo geruchten?

Het is allemaal haast niet bij te benen. Ik was zojuist pas in de gelegenheid om de krant te lezen en die had interessant nieuws.

Het MIRT-overleg waar Marijke van Haaren afgelopen woensdag in de statenvergadering over sprak heeft gisteren al plaatsgevonden. De Gelderlander zat er bovenop en uit het betreffende artikel blijkt dat de geruchten omtrent de rijksbijdrage van de Traverse Dieren echt niet uit de lucht zijn gegrepen.

Er zijn drie ministeries bij de rijksbijdrage betrokken en dus ook bij een beslissing daarover. Minister Cramer van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) coördineert de hele zaak maar zij kan geen besluit nemen zonder haar collega’s Eurlings van V&W (Verkeer en Waterstaat) en en Verburg van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) te consulteren. Die moeten immers meebetalen.

Volgens de krant heeft minister Eurlings gezegd dat de “ministeries van Verkeer en VROM in december bekendmaken of ze vasthouden aan het idee 53 miljoen euro die bestemd was voor de verkeersproblemen in Dieren, te gebruiken voor de bouw van het nieuwe station in Arnhem”

Let u op de zinsnede “vasthouden aan het idee”. Het gerucht bleek dus op waarheid te berusten. Er is nog geen beslissing genomen maar intrekking, korting en overheveling zijn serieuze opties.

De motie van Provinciale Staten waarin wordt aangedrongen op het beschikbaar stellen van de rijksbijdrage legt ook niet veel gewicht in de schaal. Volgens Eurlings moet “de Gelderse delegatie er begrip voor hebben dat in Gelderland meer problemen spelen dan alleen in Dieren”.

Wat denkt u? Zou Van Haaren daarop geantwoord hebben dat dat een behoorlijk arrogante uitspraak is en dat ze van CDA-partijgenoot Eurlings wel wat meer begrip voor de problemen in Gelderland had verwacht?

Hoezo geruchten?

En ook Eurlings is gegrepen door de Randstad. Daar lijkt alles veel belangrijker dan in de rest van het land.

Klik hier het volledige bericht in De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten