Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 11 november 2008

Bewoners Burg. de Bruinstraat aan Eurlings : "Laat ons niet weer in de kou staan"

Bewoners van de Burgemeester de Bruinstraat laten zich niet onbetuigd. In een brief aan minister Eurlings worden hij en zijn collega Cramer van VROM opgeroepen om de rijksbijdrage van 53,3 miljoen voor de Traverse Dieren intact te laten en de bewoners niet in de kou te laten staan.

---------------------------
Ministerie van Verkeer en Waterstaat
t.a.v. minister C. Eurlings
Postbus 20901
2500 EX Den Haag

Dieren, 6 november 2008

Betreft: verkeerssituatie in Dieren

Geachte minister,

De afgelopen week hebben wij uw reactie gelezen op het idee om geld dat bestemd was voor het project Hart van Dieren elders te besteden.

Wij zijn enorm geschokt te moeten concluderen dat het voor u niet zeker is dat het verkeersprobleem in Dieren prioriteit heeft.

Onze straat, de Burgemeester de Bruinstraat met 9 woningen op een rij, parallel lopend aan de doorgaande Burgemeester de Bruinstraat, is al vanaf begin jaren 60 in afwachting van een oplossing voor de bestaande situatie. In eerste instantie heeft het rijk zijn verplichting verzuimd, na overdracht van de de weg naar de provincie heeft vervolgens de provincie de situatie buiten proporties laten groeien. Zie ook bijlage ‘Korte historie van de provinciale weg door Dieren (348) d.d. 4-11-2008.

In verband met de toename van het vrachtverkeer, dat hier afremt voor het stoplicht en dat afbuigt richting Apeldoorn, wordt de leefbaarheid hier steeds slechter. De intensiteit aan geluid en luchtvervuiling is werkelijk ontoelaatbaar. Vooral de mensen die hier al bijna 40 jaar wonen voelen zich erg in de steek gelaten door de overheid. Meerdere malen is er een oplossing beloofd en iedere keer haken ze af en laten ons met de brokken zitten. Deze weg, die een tijdelijke weg zou zijn, is een drukke weg met veel vrachtverkeer. Om hier pal langs te wonen moet er van overheidswege iets gedaan worden aan de genoemde geluidshinder en de luchtvervuiling.
Vooral van deze regering, waarbij het milieu zo’n paradepaardje is, mag toch verwacht worden dat er iets aan de leefbaarheid van mensen gedaan wordt. Mensen die al decennia lang wachten op een gebaar van de overheid.

Met klem verzoeken wij u en uw collega mw. dr. J. H. Cramer, om de eerder toegezegde gelden voor Dieren, 53,3 miljoen euro, zo spoedig mogelijk toe te kennen.
Laat ons niet weer in de kou staan!

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan ons gebied om de situatie te bekijken.

Hoogachtend,

namens de bewoners Burgemeester De Bruinstraat 82 t/m 98, 6953 AH Dieren,

Naam, Adres
(noot TKO: ivm privacy zijn naam en adres van de bewoner die de brief schreef verwijderd)
cc mw. dr. J.H. Cramer, minister van VROM
cc dhr. I.B. Sneep, griffier commissie Verkeer en Waterstaat
cc dhr. M. van der Leeden, griffier commissie VROM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten