Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 15 januari 2009

Gemeentebelangen in het kielzog van Geert Wilders

Het bestuur (en de raadsfractie) van Gemeentebelangen heeft Olof Wullink kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de partij.

Twee dingen zijn zeker: Wullink heeft een groot aantal politieke partijen versleten én hij heeft uiterst rechtse opvattingen. Hij is een van de meest rechtse politici van deze regio.

En Olof Wullink weet ontegenzeggelijk hoe het er binnen partijen aan toe gaat. Hij heeft al een heel lijstje afgewerkt. Zo is hij lid geweest van de landelijke partijen CDA, VVD, LPF en de Lijst Vijf Fortuyn, een nakomeling van de LPF. Daarnaast is hij oprichter van de provinciale Wilders-kloon "Een voor de Vrijheid" en lid van Gemeentebelangen.

Namens de LPF was hij lid van provinciale staten van Gelderland. Bij de kamerverkiezingen van 2006 verdween de LPF uit de Tweede Kamer en de Lijst Vijf Fortuyn haalde ook geen zetels. Reden voor Wullink om het zinkende schip te verlaten.

Hij zag op dat moment meer brood in de PVV en probeerde aan te sluiten bij het succes van Geert Wilders. Daartoe richtte hij samen met enkele oud-LPF-ers en Wilders-aanhangers speciaal voor de Gelderse provincieverkiezingen de partij “Een voor de Vrijheid op” die suggereerde de “Gelderse Wilders-partij” te zijn. Geert Wilders zag dat niet zitten en liet weten dat de EVV ten onrechte suggereert dat er een relatie met de PVV was. Letterlijk: "Wij weten niet wie deze mensen zijn" en “dat Wullink NIET zijn man in Gelderland is”.

In de Gelderlander van 10 februari 2007 stond het artikel “Van Gelderse Pim tot Gelderse Wilders” waarin het een en ander uit de doeken wordt gedaan. Helaas staat het niet meer op de website van de Gelderlander zelf maar ik heb twee andere sites gevonden waar een kopie staat. Klik hier om het artikel “Van Gelderse Pim tot Gelderse Wilders” op de site Lijst Pim Fortuyn – Duiven, te lezen. Uit het bijgevoegde commentaar blijkt tevens dat de Gelderse Fortuynisten niets meer van “zetelrover” Wullink willen weten.

(Noot Theo kooijmans 15-1-2009: Het artikel "Van Gelders Pim tot Gelderse Wilders" uit de Gelderlander van 10 februari 2007 waarover in deze posting wordt gesproken staat inmiddels ook op Politiek Rheden. Klik hier om naar dat artikel te gaan.)

Wullink voelde zich ook aangetrokken tot Rita Verdonk. In het Volkskrantartikel Dirigent Rita Verdonk zoekt orkest (31 maart 2008) wordt ook Wullink geciteerd. Maar ja, Verdonk moest afgelopen jaar klap op klap incasseren en Trots op Nederland is een zinkend schip dus de liefde van Olof voor IJzeren Rita zal inmiddels ook wel bekoeld zij.

Nu is hij dus in beeld als voorzitter van Gemeentebelangen. Meerdere mensen bij Gemeentebelangen zijn afkomstig uit de socialistische hoek en hebben een PvdA-achtergrond en/of een (soms langdurig) vakbondsverleden. Hoe een voorzitterschap van Olof Wullink met dat sociale imago van Gemeentebelangen te rijmen valt is voor mij een vraag maar voor de mensen die het nu bij Gemeentebelangen voor het zeggen hebben ongetwijfeld een weet. Daar krijgen we vast nog wel een antwoord op.

Met de kandidaatstelling van Wullink geven de bestuurders van Gemeentebelangen een helder signaal.

Gemeentebelangen gaat rechtsaf en volgt het spoor van Geert Wilders.

En daar wil ik sowieso niet bijhoren.

Eens zien of er nog oppositie komt van leden van GB die zich daar ook niet mee willen (laten) associëren.

2 opmerkingen:

  1. Ik ken Wullink uit de tijd dat we samen in het waterschapsbestuur zaten van Rijn en IJssel. Inderdaad is Olof behoorlijk rechts. Maar wat het wat mij betreft nog beter typeert is iemand die zichzelf afbrand. Door zijn manier van optreden zij mensen hem al gauw zat. Dus als hij een af en toe wel goede ideeen heeft worden die ook niet meer gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. .
    De Koran moet niet verboden worden. Mein Kampf is niet een 'heilige boek', maar het mag niet worden verboden, maar je moet kunnen bekritiseren de idioten die mee eens.

    Zoals u wellicht vermoedt, Geert Wilders is GEEN racist. Hij is gewoon tegen de out-of-control immigratie en tegen immigranten die niet assimileren, en degenen die beat Gays en verkrachting niet-islamitische vrouwen niet worden afgedekt.
    Hij is ook zeer sterk tegen degenen die doden van hun eigen dochters en zusters voor hun 'familie eer'.
    .
    hier is een absurde gedachte --
    Supreme uw God weet
    Christus was een pedofiel

    en een verkrachten terroristische
    het omzetten van slaven door het zwaard
    .
    Moslims zijn niet een 'ras' toch, ze zijn aanhangers van een religie / ideologie en de Sharia wet.
    De meeste moslims zijn zelfs niet-Arabieren, die in de weg, is ook niet een 'Race'.

    Die hun plicht is volgens de Koran, het verspreiden van de sharia-wetgeving over de hele aarde. Het kan nemen 100-200 jaar, als ze slagen.

    Is dat de aard van de wereld je wilt voor je grote-Grand kinderen groot-Grand kinderen? Een Taliban Planet? Ik wed niet.
    Moslims zijn de grootste slachtoffers van de islam. Wilders is niet tegen moslims, hij is tegen het islamitisch fundamentalisme.

    Lees de Koran, maar wees voorzichtig, want de Koran verbiedt niet-moslims uit lezen.

    Ik vraag me af waarom.

    Deze is groot, dit is REAL BIG! Spread the word op de wereld iedereen! De EU Mandarijnen de lijn! Als dit gaat naar de rechter, hoe veel meer van het publiek zal zich bewust worden van deze tirannie?

    Alle echte vrijheid begint met de vrijheid van meningsuiting. Als er geen vrijheid van meningsuiting, dan kan er geen echte vrijheid.

    De christenen en joden niet oproerbeheersing wanneer iemand maakt plezier van Christus of joden. Mensen moeten leren te beschaafd, en ter verantwoording te roepen wanneer zij niet. Moslims opgenomen.

    Geert Wilders is een held verspreiding van de pijnlijke waarheid. Hij moet beschermd worden!
    .
    hier is een absurde gedachte --
    Supreme uw God zegt
    Christenen zijn een ras

    liefhebbers van het joodse ras
    en de vreedzame boeddhistische race

    .
    absurde gedachte --
    God van het heelal wil
    Islam voor iedereen

    aan roemrijke leven
    slavernij en dienstbaarheid

    .
    absurde gedachte --
    God van het heelal zegt
    outlaw Zelfverdediging

    bloot gewelddadige misdrijven
    wordt geacht haatdragende

    .
    absurde gedachte --
    God van het heelal zegt
    beslissen om uw ras

    gewoon veranderen religies
    uw godsdienst is uw ras

    .
    USpace
    .
    Alle echte vrijheid begint met de vrijheid van meningsuiting. Zonder vrijheid van meningsuiting kan er geen echte vrijheid.
    .
    Filosofie van Liberty Cartoon
    .
    Help Halt Terrorisme Vandaag!!!
    .
    :)
    .

    BeantwoordenVerwijderen