Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 13 april 2009

Riviersteen en Faunapassage

Brief van het Comité (8 april '09) aan de gemeenteraad van Rheden inzake Riviersteen en de Faunapassage onder de A348 bij Middachten

Door: Joop Zijlstra (namens het Comité)

Vandaag, woensdag 8 april, ontvingen wij van uw griffie de aankondiging van de avond van 14 april waarop voor uw raad een presentatie wordt verzorgd omtrent Riverstone. (1).
U ontvangt ook informatie over o.m. de Faunapassage/ecoduct.(2)

Wij kunnen die avond niet aanwezig zijn vanwege verplichtingen.
Daarom bepalen wij ons hier tot de volgende opmerkingen over 1. en 2.

Ad 1. U krijgt alternatieven voor Riverstone voorgeschoteld. U hebt daarop tenminste per motie aangedrongen bij de behandeling van het plan van Zwagerman/Wilschut. Het Comité verzoekt u alsnog stelling te nemen inzake het gebied van de oude baksteenfabriek zodanig dat het terrein kan worden teruggegeven aan de natuur.
Daarmee handelt u in lijn met het beleid ‘Ruimte voor de Rivier’.

Daarmee handelt u tevens in lijn met dertien (!) insprekers op 15 januari 2008, die u om diverse redenen verzochten niet in te stemmen met woningbouw op die plek.
U trad die avond niet in discussie met de insprekers, geen van u nam voor zover ons bekend later contact met hen op. Wij betreuren dat.

Ad 2. Wellicht kunt u bij dit punt aandacht besteden aan de omstandigheid dat ten aanzien van een ecoduct/faunapassage het gerenommeerde instituut Alterra een ecoduct nabij Hof te Dieren heeft afgewezen.

Het instituut adviseerde tot aanleg van een ecoduct/faunapassage ter hoogte van de Middachterallee, zowel wat de passage van het spoor betreft als wat betreft de onderdoorgang onder de A348.

Instanties wensen in afwijking van het advies een onderdoorgang te realiseren in meer westelijke richting. Wij verzoeken u – in lijn met de kenners van Alterra - het College te adviseren stappen te ondernemen die kunnen leiden tot hernemen van de plannen.

Met de opmerkingen onder 1 en 2 bevinden wij ons eigenlijk op uw terrein. U zoudt als volksvertegenwoordigers de zaken immers namen ons kritisch moeten volgen (quod non zoals wij voortdurend kunnen waarnemen).

Hopelijk komt het er nog eens van dat leden van de gemeenteraad hun taak opnemen inzake controle van de beleidsuitvoering van het College van B.& W. en zijn handelen op onderdelen.

Er zijn in dit opzicht enige lichtpuntjes voor de toekomst te ontwaren.
Voor de huidige raadsperiode hebben wij weinig tot geen hoop.

Nochtans met een vriendelijke groet,
namens het Comité,

J.A. Zijlstra te Ellecom, secretaris

CC Stavrsos Dimas te Brussel, EU-commissaris voor Milieu. WEBSITE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten