Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 4 december 2009

BoK Traverse Dieren - inspraak St. Burg. Willemsestraat

Gisteravond werd op de informatieavond van de gemeenteraad van Rheden de BoK (bestuursovereenkomst) Traverse Dieren behandeld, De Dierense belangengroeperingen maakten gebruik van de mogelijkheid de raad toe te spreken. De heer Van Helvoort sprak onderstaande tekst uit namens de bewoners van de Willemsestraat.

Stichting Burgemeester Willemsestraat
`
Voorzitter, geachte leden van de raad,

De Stichting Burg. Willemsestraat heeft via de Tafel van Tien kennis genomen van de bestuursovereenkomst m.b.t het plan Taverse Dieren.

Onze Stichting behartigt de belangen van de bij onze stichting aangesloten leden en stelt zich ten doel het verrichten van al hetgeen kan bijdragen tot het waarborgen van de leefbaarheid aan en rondom de Burg. Willemsestraat, zomede het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of bevorderlijk kan zijn.


Op 17 februari dit jaar hebben wij U en B & W per brief in kennis gesteld van de onrust in onze straat op basis van de geruchten die ons destijds bereikten. Op de globale schetsen van variant 3A kwamen de woningen aan de oostkant van de straat eigenlijk al niet meer voor.

Bovendien is het vreemd als je dat moet vernemen bij een bezoek aan Theotorne waar destijds de schetsen ter inzage lagen.

Destijds hebben wij een dringend beroep op U gedaan om duidelijkheid aan de bewoners te verschaffen. Met het thans voorliggende plan waarin de definitieve tracékeuzes nog moeten worden gemaakt wordt de onrust alleen maar bevorderd en vooral niet weggenomen.

Wij betreuren deze gang van zaken ten zeerste en kunnen slechts lijdzaam afwachten tot 2011.

U begrijpt dat dat voor de betreffende gezinnen een drama is en wij roepen U op om sneller duidelijkheid te verschaffen. Ons gevoel zegt dat al lang bekend hoe de zaken gaan lopen maar dat het op dit moment nog te vroeg is om dat kenbaar te maken. In eerdere instantie hebben wij daar al overleg over gehad met wethouder Kuiper en deze heeft ons toegezegd zich in te spannen om zo snel als mogelijk deze duidelijkheid te verkrijgen.

Wij dringen er nogmaals op aan ons zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en U begrijpt dat het onverteerbaar is om te wachten tot 2011. Tevens is het dan nog de vraag of de gekozen tracékeuze ons blij zal stemmen of nog ongeruster zal maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten