Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 23 september 2010

M-FM of RTV Veluwezoom? (12) Inspraak ex-medewerker M-FM



Donderdag 16 september kon de Rhedense gemeenteraad zich informeren over het advies aan het Commissariaat voor de Media inzake M-FM of RTV Veluwezoom. Mevr. Thea Bremer, een van de ex-vrijwilligers van M-FM die nu willen overstappen naar RTV Veluwezoom, maakte gebruik van de mogelijkheid tot inspreken. Bijgaand de tekst van haar inspraak.
------------------------
Geachte raadsleden,

U staat aan de vooravond van een belangrijke beslissing. Kiest u voor de komende vijf jaar M-FM of voor RTV Veluwezoom ? Uw advies weegt zwaar voor het Commissariaat voor de Media.

Zoals u weet zijn, op één na, alle vrijwilligers van M-FM in maart opgestapt na een vertrouwensbreuk met het bestuur. Er was een onwerkbare situatie ontstaan en de medewerkers hadden het bestuur verzocht om te vertrekken.
Maar het bestuur, dat verantwoordelijk is voor de continuiteit en belangen van de omroep, was ondanks de vertrouwensbreuk niet van plan te vertrekken en wij waren gedwongen -met pijn in ons hart -om onze werkzaamheden te stoppen. Het kon niet meer zo verder.
Ik ga hier niet met modder gooien, maar ik verzeker u: sommige vrijwilligers zaten al veertien jaar bij de omroep, en dan stap je niet zomaar op.
Eén ding blijft voorop staan: wij willen dolgraag weer aan de slag. Daarom zijn we bij RTV Veluwezoom aan de slag gegaan en zijn we ervan overtuigd dat de gemeente Rheden weer een volwaardige lokale omroep kan krijgen.

Wij hebben de afgelopen jaren bewezen wat we kunnen.
U zag dagelijks het laatste nieuws op internet met regelmatig primeurs, daarmee trokken we maandelijks gemiddeld 60.000 bezoekers. Een journalistiek hoogstaand product. Een kabelkrant met actueel nieuws. De inwoners konden niet meer om ons heen. En natuurlijk journalistieke diepgang in M-magazine, live verslag van de gemeenteraadsverkiezingen, een kerkprogramma en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal de verantwoordelijkheid van de tomeloze inzet van creatieve vrijwilligers die dag en nacht klaar stonden om te kijken hoe ze van een dubbeltje een kwartje konden maken.

Van deze inzet zien wij niets terug in het advies van het college van burgemeester en wethouders. - Een klap in het gezicht van deze vrijwilligers-.
Want het draagvlak is maar af te wachten, RTV Veluwezoom moet zich nog bewijzen. Wij zijn niet lokaal genoeg. Nou wij zijn verankerd in de Rhedense samenleving en kennen, met ons enorme netwerk deze gemeente op ons duimpje.
Wij hebben de afgelopen jaren laten zien wat we kunnen. M-FM zal zich nog moeten bewijzen of ze dit niveau ooit zal halen. Ik zie of hoor het momenteel niet terug en het is maar afwachten of u het ooit krijgt: een volwaardige lokale omroep. En het college komt met het argument dat het kapitaalvernieting is als M-FM stopt. Blijkbaar is volgens het college, een stichting met schulden , minder kapitaalvernietiging dan al die vrijwilligers die bij elkaar 150 jaar omroepervaring in Rheden hebben.


En afgelopen week geloof ik ook niet meer in de zin: “alles wat in de krant staat is waar.” M-FM heeft een promotie krant in deze gemeente verspreid met informatie over de omroep.
-Daarin staat dat er wedstrijden van Vitesse worden uitgezonden, maar deze exclusieve licentie is in handen van Keizerstad Nijmegen.
-Daarin staat er sinds 2007 teletekst is achter TV Rijn-IJssel, ik heb het nooit gezien.
-Daarin staat een foto over een recent interview met de burgemeester, die foto is vier jaar oud.
-Daarin staat dat er 45.000 mensen via de kabel luisteren, terwijl er maar 22.000 aansluitingen in Rheden en Rozendaal staan. Dus iedereen in Rheden luistert naar M-FM. Knap…


Een ding weet ik wel zeker: als u kiest voor RTV Veluwezoom
– dan kiest u voor een omroep die midden in de samenleving staat
- dan kiest voor het behoud van veel professioneel vrijwilligerswerk in de Gemeente Rheden
- dan kiest u voor verantwoorde besteding van gemeenschapsgeld
- dan kiest u voor een goede en gedegen lokale nieuwsvoorziening

Rozendaal gelooft wel in ons, nu Rheden nog.Ik wens u veel wijsheid toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten