Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 2 februari 2011

De meeuw

Reactie van Barbara de Vos op "De Meeuw" (column Theo van 26 januari). Barbara de Vos was, namens Gemeentebelamgen, van 1998 tot 2010 gemeenteraadslid in Rheden. Zij is een van de oprichters van Gemeentebelangen.

Deze reactie is ook gepubliceerd in het Streekjournaal van vandaag, 2 februari 2011
.
----
De meeuw

Ik had deze man – Olaf Wullink – eigenlijk al vergeten, maar toen ik de column van Theo las begon het filmpje weer te draaien en kwam een hoop meeuwendrek naar boven. Bijvoorbeeld dat hij zich voor de verkiezingen 2002 ongevraagd bereid verklaarde op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen te gaan staan, maar wél op een verkiesbare plaats.

Of dat hij eind 2008, wederom belangeloos, bereid was voorzitter van de vereniging Gemeentebelangen te worden terwijl er een goed functionerende voorzitter was. Het vuile werk van het stoelpoten afzagen werd door anderen voor hem geregeld. Onder de Wullinkse vlag zou GB, toen zes zetels, bij de verkiezingen 2010 een grandioze winst boeken. Wij weten allemaal hoe het afliep, het werd een ramp voor de partij. Hij toonde zijn stinkevinger – en daarmee zijn niveau van beschaving – en ging er vandoor.

Nu zou je denken dat zo iemand zijn geluk niet verder in de politiek gaat zoeken en – zij het uit een gezond schaamtegevoel – zich terug trekt om niet nog meer schade aan te richten.

Dacht ik echt. Maar nee, hij is de schaamte voorbij en wil nu via de PVV zijn inmiddels koud geworden zeteltje in de Provinciale Staten terugwinnen.

Dit getuigt trouwens ook van de zorgvuldige kandidaten-screening bij de PVV, gefeliciteerd met deze aanwinst!

Barbara de Vos

1 opmerking:

  1. Barbara de Vos was een raadslid dat zich 12 jaar met verve, verstand en weldenkend vermogen heeft ingezet om de belangen van de inwoners van Rheden zo goed mogelijk te behartigen. Misschien wel het beste raadslid van deze gemeente. Ze kreeg bij haar afscheid van de raad een koninklijke onderscheiding; van de voorzitter van haar partij een zwaaiende middelvinger.
    Deze meneer Wullink hebben we schaamteloos in alle hoeken en gaten van de politiek zien opereren.(Trots op Nederland hoort er ook nog bij). Nu zien we hem terug in de PVV gelederen. Gelukkig mogen PVV-statenleden van hun akela niks meer zeggen; komt er in elk geval niks verkeerds uit.
    Maar blijft dat meeuwen boven zee horen; ook hun drek.

    BeantwoordenVerwijderen