Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 4 maart 2011

M-FM wint de race

Het Commissariaat voor de Media heeft de zendvergunning voor Rheden-Rozendaal toegekend aan M-FM van de MOS.

De CvdM heeft er lang voor nodig gehad om tot dit besluit te komen. Het is opmerkelijk dat het advies van de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal terzijde is geschoven.

Ik ben benieuwd of en hoe de betrokken gemeenten en gemeenteraden reageren. En of er door een van de partijen nog bezwaar wordt aangetekend. Daar hebben ze zes weken, te rekenen vanaf 2 maart, de datum van het besluit, de tijd voor.

En kijk eens aan. Vandaag lag er een bedreiging, een poging mij onder druk te zetten in mijn mailbox. Misschien is het verstandig om daarmee eens naar de politie te stappen. De tekst luidt:

"Beste Theo,

Onder ons gezegd en gezwegen lijkt het me niet onverstandig om de foto met bijschrift "het is stil aan de oranjestraat " met onmiddelijke ingang van je site te verwijderen, dit is nu voer voor juristen die staan te springen om je de nek om te draaien voor deze laster!"


Het gaat om deze foto van april 2010.

Merkwaardig hoe (een onduidelijke fan van?) een radiostation, de verkondiger van het virje woord, anderen probeert monddood te maken. Heel merkwaardig! Jaja!

7 opmerkingen:

  1. Mijn indruk is dat er geen sprake van laster is. Bij laster gaat het om 'smaad of smaadschrift'. Dan is de aantijging door een eventuele dader tegen beter weten in gedaan. N.v.t. bij Oranjestraat. Bij smaad moet sprake zijn van een belediging waarbij opzettelijk iemands eer of goede naam is aangetast door hem van een bepaald feit te beschuldigen met de bedoeling daar ruchtbaarheid aan te geven. Het is niet strafbaar als het noodzakelijk geschied etc..
    Verwacht dat dreigen iemands nek om te draaien (geweldsuiting)veel kwalijker is. Het kan gaan om uitlokking als gevolg geweldpleging (artikel 47 Wetboek van Strafrecht). Geen handige en slimme uispraak van de reactiegever.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nek omdraaien?? Je kan maar beter je schouders ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wie heeft die bedreiging gedaan dan, waren het Willem en Theo, dus het bestuur van MFM?

    Iemand anders kan ik me niet voorstellen.

    Ik neem aan dat de gemeente wel in beroep gaat tegen het CvdM. Want mfm levert bijna geen lokaal nieuws meer.

    Die club wil niemand toch meer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De vorige omroepster, Thea Bremer heeft stevig ruzie gemaakt en is onder luid geschreeuw naar Brummen vertrokken. Moet deze mevrouw dan weer de stem van Rheden worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heeft ze dan geschreeuwd en in welke media kunnen we dat terugvinden?

    Als er wat wordt beweerd met namen er bij dan ook graag de bronnen vermelden anders wordt iemand misschien wel ongefundeerd zwart gemaakt. Juist de club die weg is gegaan heeft niet met modder gegooid. Het huidige bestuur heeft dit wel gedaan bijvoorbeeld in de Gelderlander zie:

    http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/6656499/MFM-draait-per-1-juni-weer-naar-behoren.ece

    Daar worden de 25 vertrokken vrijwilligers 'rotte appels'genoemd door voorzitter Willem Ekdom.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geachte anoniem van reactie 8 maart 2011 11:34, ik denk te weten wie u bent.

    Deze stem had wel kwaliteit en kwantiteit. Net als de andere stemmen die regelmatig te horen waren in de vaste reguliere programmering. Daar is nu absoluut geen sprake meer van, laat staan van eigen lokaal nieuws!

    Verder is dit een uiterst kinderachtige reactie en getuigd van onprofessionele kleuter gedrag van de schrijver, die zich tevens schuldig maakt aan laster.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In de kop van de gelderlander stond dat mfm per 1 juni weer naar behoren zou draaien is dat 1 juni in het jaar weet ik veel wanneer??? heb tot nu toe nog geen normaal programma gehoord zoals ze er vroeger waren, en ingelaste uitzendingen van een lokale radiopiraat luister ik wel als ik daar na wil luisteren en daarmee doel ik erop dat je daarvoor niet naar een lokale omroep gaat luisteren daar wil je onder andere het lokale nieuws en gebeurtenissen! Er zijn genoeg radiostations (zowel in de lucht als op internet) die het piratenlied hoog in het vaandel houden daar hebben ze echt geen lokale omroep, laat staan, MFM voor nodig maar de heren van het huidige bestuur zullen er wel weer een paar centen voor krijgen wat toch niet voor de omroep besteed zal worden.......

    BeantwoordenVerwijderen