Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 25 september 2012

Vervanging van de afvalcontainers: een lumineus idee.

Door: Adriaan Dolk
 
Onze stevige containers zijn inmiddels omgewisseld voor lichtere exemplaren in gewicht. Op aanhangwagens werden de oude exemplaren keurig opgestapeld en afgevoerd. En dat alles preventief, uit opperste zorg dat er een paar tussen zouden zitten met scheuren. Dat kun je de burger niet aandoen was de gedachte van onze wethouder.

Overigens ben ik een paar maal bij zo’n wagentje wezen kijken, maar in al die containers heb ik geen scheur(tje) kunnen ontdekken. Dit terzijde, want het is natuurlijk geen representatieve steekproef, maar toch, je denkt er over na.

En we konden, volgens onze wethouder, er ook niet van op aan dat de goede, niet gescheurde, containers wel goed zouden blijven, want de winter kwam er aan en als het kouder zou worden konden de containers van de ene op de andere dag verkruimelen. Want zie je: plastic veroudert sterk in de kou. Bovendien leveren we, als inwoners van de gemeente, op die manier allemaal een bijdrage aan de duurzaamheid, want de oude containers zouden worden gerecycled. Dat wil zeggen het plastic waarvan de oude containers waren gemaakt zou weer worden hergebruikt voor andere plastic producten; en dat scheelt in grondstofgebruik en op grondstoffen moeten we zuinig zijn.