Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 7 april 2010

Communicatie nieuwe college Rheden - Opstartproblemen

Nog vóórdat ik op de inhoud van het akkoord van de kerseverse coalitie in de gmeente Rheden inga heb ik sowieso een puntje van kritiek op de communicatie. En wel over het coalitieakkoord zelf.

Het volledige Rhedense coalitieakkoord staat inclusief alle bijlagen op de website van de ChristenUnie. (klik hier) Blijkbaar de enige partij die handelt naar wat de andere coalitiepartners roepen nl. openheid en transparantie.

Die transparantie is kennelijk net wat teveel van het goede voor de de kersverse collegeclub.

Op de sites van de VVD, het CDA en de gemeente Rheden staat alleen de hoofdtekst van het coalitieakkoord. Bij GroenLinks en D66 is zelfs helemaal niks te vinden.

Spijkers op laag water? Dacht het niet.

Het college moet handelen naar wat ze zegt en niet slordig cq onvolledig communiceren. Dat duidt op een vorm van arrogantie, van desinteresse. Lijkt me geen goede start. Vooral gezien de nadruk die op transparantie en communicatie wordt gelegd.

In het coalitieakkoord staat dat ‘betrokkenheid, actieve en duidelijke communicatie’ sleutelwoorden voor deit samenwerkinsgverband zijn.

En over communicatie "Er wordt actief vorm gegeven aan een transparant bestuur, open communicatie en stimuleren van actieve, nieuwe vormen van participatie van inwoners bij de totstandkoming en uitvoering van beleid. De collegeleden vervullen hierbij een actieve rol."

Daar hoort volgens mij bij dat je zorgvuldig en met aandacht communiceert. Ook als het ogenschijnlijk om details gaat.

Ik houd 't maar op opstartproblemen. En zo'n berichtje als dit houdt de nieuwbakken bestuurders hopelijk scherp. Zie het maar als een steuntje in de rug.

Naschrift: VVD-er Bas Geerdink mailde me vanavond het volledige coalitieakkoord. Bas heeft beter begrepen hoe belangrijk zorgvuldige communicatie voor een bestuur is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten