Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 5 december 2007

Antwoord op zwembadbrief Nieuwland

Op mijn zwembadbrief heb ik nu antwoord gekregen. Na meer dan vier maanden.

De gemeente is nog in gesprek met de eigenaren over de afwikkeling van verplichtingen. Daarover verschaffen ze geen informatie.

Bij de brief is ook het raadsbesluit uit 2000 over de verkoop van het zwembad Nieuwland aan de Sportaccommodatie Dieren en het recente plan van aanpak “Visieontwikkeling op de Zwembaden in de Gemeente Rheden” gevoegd.
De opmerkingen over Gemeentebelangen zijn wel interessant.

Over het plan van aanpak bericht ik een dezer dagen. Moet ik eerst nog induiken.

Onderstaand de brief.

--------------------------------
3 december 2007

Geachte heer Kooijmans,

In antwoord op uw brief aan de gemeenteraad van Rheden delen wij u het volgende mede.

Het zwembad Dieren is in 2000 op basis van een raadsbesluit (bijlage 1) verkocht omdat het uit financieel oogpunt niet langer verantwoord was voor de gemeente om de exploitatie van het zwembad voort te zetten. De gemeente dient immers zorgvuldig om te gaan met gemeenschapsgeld en daarom telkens de afweging te maken of een bepaalde activiteit – alle belangen afwegende – moet worden voortgezet.

Enige tijd terug hebben de eigenaren ons kenbaar gemaakt dat zij de exploitatie per 1juli 2007 beëindigen. Wij betreuren deze sluiting. Het is evenwel een beslissing van de eigenaren van het zwembad, waarop de gemeente geen invloed heeft.

Ons college heeft daarom kennis genomen van het besluit van de eigenaren en het standpunt ingenomen dat de contractuele verplichtingen, voortkomende uit de koopovereenkomst van 2000 en de aanvullende overeenkomst van 2005 moeten worden nagekomen. De gemeenteraad is door ons college op 24 april jl. geïnformeerd over dit standpunt en de gemeenteraad heeft hiermee ingestemd.

Aangezien het college op dit moment nog in gesprek is met de eigenaren van het zwembad over de afwikkeling van de contractuele verplichtingen, na beëindiging van de exploitatie, zult u begrijpen dat wij daarover op dit moment geen informatie verschaffen aan anderen dan de direct belanghebbenden. Na afronding zal het college de gemeenteraad rapporteren over de resultaten van dit proces. Vervolgens is het aan de raad om te besluiten of hij een onderzoek wenst.

Verder zet u in uw brief vraagtekens bij het handelen van de politieke partij Gemeentebelangen in deze. Wij hechten eraan op te merken dat de gemeente Rheden geen invloed heeft en wil hebben op de wijze waarop een politieke partij of individuele (bestuurs)leden daarvan politiek bedrijven. Dit zou strijdig zijn met het politiek bestel.

Slechts indien er sprake is van een evidente belangenverstrengeling van een lid van één van haar bestuursorganen, kan en moet een gemeente optreden. Bij schending van artikel 15 van de Gemeentewet kan bijvoorbeeld tegen een raadslid op grond van de Kieswet worden opgetreden. Van een dergelijke belangenverstrengeling door een raadslid is in deze zaak geen sprake.

Tenslotte vraagt u een snelle beslissing over de toekomst van de zwembaden. Op 4 september 2007 heeft ons college een plan van aanpak vastgesteld op basis waarvan een kortlopend (behoefte)onderzoek zal plaatsvinden naar het toekomstig gewenst zwemvoorzieningenniveau in onze gemeente.

Op basis van de conclusies en aanbevelingen, zal een gefundeerde keuze kunnen worden gemaakt over het gewenst toekomstig zwemvoorzieningenaanbod.in onze gemeente. Dit plan van aanpak sturen wij als bijlage 2 mee ter informatie.

Wij hopen uw vragen hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Rheden.

(volgens mij ondertekend door ene JBW)
--------------------------------------

Ik zal trouwens nog aan Gemeentebelangen cq de eigenaar van Nieuwland om hun visie vragen. Tussen neus en lippen door heb ik daarover met enkele raadsleden al eens een kort woord gewisseld evenals met een van de eigenaren die mij bezwoer dat ie Gemeentebelangen volledig buiten deze zaak heeft gehouden. Zij moeten de kans krijgen om hierover hun zegje te doen. Hebben ze ook recht op. Ze mogen me daarover ook een brief of mail sturen. Zal ik volledig en onverkort publiceren.(indien digitaal aangeleverd tenminste)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten