Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 16 februari 2008

Jan Bart Wilschut kijkt niet om in wrok (2)

Afgelopen maandag schreef ik een reactie op het artikel van Jan Bart Wilschut in de Regiobode van 6 februari.
Bijgaand, voor de volledigheid, een verkorte versie.
Deze is ook verschenen in de Regionode van 13 februari.

-----------------------------

In de Regiobode van 6 februari kwam Jan Bart Wilschut uitgebreid aan het woord onder de titel “Wethouder Jan Bart Wilschut kijkt niet om in wrok”.

Hij zegt dat mensen die zich verzetten tegen een bepaald plan hun verantwoordelijkheid moeten nemen en aan de rest van de gemeenschap uit moeten leggen waarom je tegen iets strijdt. Ja, tegenstanders zijn medeverantwoordelijk.

Typisch! Zeggen dat je niet in wrok omkijkt om vervolgens uit te halen naar de tegenstanders.

Als tegenstander inzake de gang van zaken rond Hart van Dieren. zal ik over die medeverantwoordelijkheid heel onbescheiden bij mezelf beginnen. Twee voorstellen om de grip van de gemeente en de gemeenteraad op het project te verstevigen werden in 2005 door Jan Bart Wilschut en de gemeenteraad van tafel geveegd. Daarop ben ik met mijn partij Leefbaar Rheden uit de toenmalige coalitie van Leefbaar Rheden, PvdA, CDA en VVD gestapt..

Wilschut vergeet ook de 1500 gemotiveerde bezwaarschriften die eind 2005 binnenkwamen. Net als de alternatieven die door Roskam, Laboyrie en diverse mensen en groeperingen op verschillende momenten zijn aangedragen.

Jan Bart Wilschut heeft nooit en te nimmer kunnen aantonen hoe groot de groep voorstanders van het project buiten de gemeenteraad om was. Mijn voorstellen om via een referendum (februari 2006) en, toen ik al lang uit de raad was, in een gewogen enquĂȘte (voorjaar 2007) het draagvlak voor Hart van Dieren vast te stellen werden afgeschoten.
En het GBO die grote delen van de Dierense bevolking wertegenwoordigt werd zelfs, ondanks meerdere pogingen daartoe, niet meer te woord gestaan.

De “tegenstanders” hebben dus wel degelijk hun verantwoordelijkheid genomen. Maar alles wat niet in de kraam van de 8-min-kongsi te pas kwam werd in de prullenbak gekieperd.

Wat nu boven alles uitsteekt is het feit dat de stuurgroep met in zijn kielzog de gemeenteraad van Rheden volledig heeft gefaald.

Jan Bart Wilschut is niet de enige die verantwoordelijk is voor de 8-min flop. De belangrijkste verantwoordelijke, gedeputeerde van Haaren, zit er zelfs nog steeds. En ik zal het lijstje verantwoordelijken hier nog even aanvullen: Joop Kock, Co Verdaas, Jan Jansen, Petra van Wingerden, de PvdA-fractie onder leiding van Pedro Canters, de VVD-fractie van Ronald Haverkamp, de CDA-fractie van Hein de Gooijer en de ChristenUnie van Hendri Witteveen.

Het siert Jan Bart Wilschut dat hij nu zijn verantwoordelijkheid neemt. Voor een gezonde nieuwe start moet er echter schoon schip worden gemaakt. Zoete broodjes bakken heeft geen enkele zin. De rest moet ook weg.

Theo Kooijmans, Velp

Onderstaand een afbeelding van de brief in de Regiobode.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten