Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 17 augustus 2007

Reactie VVD op brief zwembad Dieren

VVD-fractievoorzitter Ronald Haverkamp reageert alvast kort per email op mijn brief aan de gemeenteraad voor een raadsonderzoek naar de gang van zaken rond zwembad Nieuwland en het verzoek tot spoedige realisatie van een zwemvoorziening in Dieren.
Ik heb mijn antwoord daarop toegevoegd.
De brief moet overigens nog wel door de gemeenteraad worden afgehandeld.
Voor het gemak in de voorgaande posting nog eens de betreffende brief aan de gemeenteraad.
===============================================================
Geachte heer Kooijmans, beste Theo,

Hierbij een korte reactie op jou brief van 28 juli 2007 waarin je aandacht vraagt voor de sluiting van zwembad Dieren.

Je geeft een juiste weergave van de feiten tot op heden.

Dat de privatisering van het zwembad is mislukt lijkt me een juiste constatering. Of dit een gevolg van de gekozen constructie is of het falen van personen laat ik in het midden. In deze "soap" zijn geen winnaars, maar slechts verliezers. Zoeken naar oorzaken levert in dit dossier niets op. Het zal een welles nietes spelletje worden. Feit is dat de gebruikers de dupe zijn van de sluiting.

Overigens moet je er niet aan voorbij gaan dat de toenmalige raad in 1999 besloten heeft, tijdens de herijkingsoperatie, dat het zwembad in Dieren definitief gesloten zou worden. Dus politiek gezien is er al in 1999 besloten dat er geen zwembad in Dieren meer zou staan. Daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar dit is wel een politiek feitelijk gegeven. In mijn ogen kun je het als een winst zien dat het zwembad vervolgens nog 8 jaar is open geweest.

Nu is de tijd aangebroken dat wij ons opnieuw moeten bezinnen op de zwemvoorzieningen in onze gemeente. Er is een andere politieke situatie ontstaan en inmiddels zijn we 8 jaar verder.

Door het college is toegezegd dat er rondom de begrotingsbehandeling een onderzoek gepresenteerd zal worden mbt de zwemvoorzieningen in onze gemeente. Wij hebben begrepen dat inmiddels de verenigingen elders zijn ondergebracht. Dat is mooi.

De lijn van de VVD zal zijn dat wij in faciliterende zin zoveel mogelijk moeten meewerken aan goede zwemvoorzieningen. Hierbij is het uitgangspunt dat de investering en exploitatie van deze voorziening wordt opgepakt door een particulier initiatief.

Met vriendelijke groet,

Ronald Haverkamp
fractievoorzitter VVD
===============================================================
Beste Ronald,
Dank voor je reactie. Je zult begrijpen dat ik het niet met je opstelling eens ben.
De privatisering is mislukt en heeft veel gemeenschapsgeld gekost.

Daarbij zijn volgens mij ernstige fouten gemaakt. Zowel binnen als buiten de politiek. Bovendien zijn er nog tal van vragen die niet beantwoord zijn. En ik maak me behoorlijk zorgen over de integriteit van de politiek. Daarnaast leeft bij veel burgers het beeld dat vooral de gemeente voor de sluiting verantwoordelijk is. M.i. voor een groot deel ten onrechte.

Dit moet je niet in de doofpot willen stoppen. En om te voorkomen dat de gemeente straks opnieuw verantwoordelijk wordt gesteld voor een nieuw particulier initiatief is het m.i. noodzakelijk dat we leren van de fouten die gemaakt zijn.

De tijden veranderen. Het gaat nu meer dan goed met de economie. Ook in onze gemeente. Met, vorig jaar, een groot overschot op de begroting. Geef nu eens werkelijk wat terug aan de burgers. Vooral een belangrijke publieke voorziening zoals het zwembad laat de gemeente zien dat zij er voor de burgers is en dat zij zich werkelijk iets aantrekt van de behoeften van de bevolking.

Nogmaals dank voor je reactie. De VVD is de eerste politieke partij die reageert. Daar krijgt zij van mij een credit voor.

Jullie reactie wordt as vrijdag 17/8 op mijn weblog geplaatst.

Met vriendelijke groet,
Theo Kooijmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten