Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 5 februari 2010

Rhedense raad schrijft TOCH NOG aan provincie


De provincie was boos op Rheden omdat de gemeenteraad zich wilde bemoeien met de scope (de inhoud van het project) van de Traverse Dieren. Provinciale staten en gedeputeerde stelden behandeling van de BoK uit. De raad wilde op die boosheid reageren. Een niet-verzonden concept-brief lekte via deze blog uit.

Nu heeft de gemeenteraad dan toch nog een brief aan provinciale staten geschreven. Om misverstanden te voorkomen. Je moet 'm goed lezen hoor. Het gedraai is niet van de lucht. De raad schrijft dat het amendement gaat over de interne verhouding tussen het Rhedense college en de Rhedense raad en dat het college van B&W beslist.

Maar even verderop wordt in dezelfde brief aangegeven dat de raad een kaderstellende rol heeft en dat het college van B&W de gemeenteraad bij een scopewijziging zal betrekken. Met andere woorden: de raad in Rheden heeft het laatste woord. Zoals dat hoort in gemeentelijke democratische verhoudingen. Dat is conform het amendement dat voor zoveel commotie bij de provincie zorgde.

In dat amendement staat namelijk:
“Het vaststellen van de scope dan wel wijzigen van de scope een kaderstellende bevoegdheid van de gemeenteraad is. Los van de provinciale belangen is de scopebepaling een kaderstelling, die ook gemeentelijke belangen raakt en dus primair een bevoegdheid is van de gemeenteraad.”

De raad schrijft dus in feite: "Beste provincie. Je hebt het niet goed begrepen en het is allemaal niet zo bedoeld maar we doen het toch!"

Eens kijken hoe de provincie reageert.

Onderstaand de brief de brief aan de provincie. Met dank aan M-FM Radio. De brief komt van hun site.
Klik op de afbeelding om de weergave vergroot (leesbaar) weer te geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten