Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 21 april 2010

Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers herbenoemd

De Rhedense burgemeester Petra van Wingerden-Boers is op 30 maart bij Koninklijk Besluit herbenoemd.

Daarmee begint Petra van Wingerden aan haar tweede termijn van zes jaar. De herbenoeming gaat in per 1 juli 2010. Daarmee neemt de minister het op 26 januari door de gemeenteraad uitgebrachte advies over.

Wim Pieper (Groep Pieper-Rook) heeft bezwaar tegen deze herbenoeming aangetekend.
Zijn pogingen om de herbenoeming te voorkomen cq ongedaan te maken haalden echter niets uit. De gemeenteraad wees zijn bezwaarschrift af, net als de rechter.

Voormalig wethouder Pieper raakte na zijn aftreden gebrouilleerd met Van Wingerden.
Hij verdenkt enkele toenmalige leden van het college van B&W dat zij tegen hem hadden samengespannen om hem het college uit te werken. Daarnaast ontstond tusssen Pieper en de gemeente Rheden onenigheid over de periode waarover Pieper recht op wachtgeld heeft.

1 opmerking:

  1. Aan herbenoeming burgemeester ligt nu een Koninklijk besluit ten grondslag. Dit maakt het lastig verdere stappen te ondernemen. Ik blijf van mening dat de vorige raad onbehoorlijk met de procedure herbenoeming burgemeester is omgegaan. Ze komen er makkelijk vanaf. Alleen omdat het besluit van de gemeenteraad een advies aan de minister behelst heeft de rechter mij niet ontvankelijk verklaard. Nu wordt de slecht gevolgde procedure niet aan de kaak gesteld en dat stoort mij geweldig! Zo kan een gemeenteraad alles aan de laars lappen.
    Wim Pieper

    BeantwoordenVerwijderen