Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 23 februari 2011

Statenverkiezingen: Extra geld voor de Traverse Dieren?

In aansluiting op mijn column. Hier de Twitter-vragen (via @politiekrheden) en de antwoorden van kandidaat-statenleden/partijen die op mijn vragen reageerden.

Er zijn meerdere varianten voor de Traverse Dieren. De definitieve keuze moet nog bepaald worden. Het leek erop dat dat de goedkoopste variant zou worden. Ik vroeg de kandidaat-statenleden of hun partij bereid was extra in de Traverse te investeren.

De PvdA reageerde niet via Twitter. Enkele dagen na het verschijnen van de eerste column in het Streekjournaal meldde de PvdA zich via mail. Dat leverde enig geharrewar op. Uiteindelijk besloot ik om de standpunten van de PvdA alsnog mee te nemen. Ik kom daar bij gelegenheid nog op terug.

Anja Prins (VVD), Alex Mink (SP), Michiel Scheffer (D66), Luuk van der Veer (Partij voor de Dieren), Pieter Plug (ChristenUnie), Lea Manders (Mens & Spirit) en Josan Meijers (PvdA) zonden reacties in. Als een van de partijen bij de antwoorden ontbreekt dan heeft die niet op de specifieke vraag gereageerd.

Vraag:
Over Traverse Dieren. Is uw partij bereid het verschil tussen de soberste en de duurste variant te overbruggen met Gelders geld? Ca. 10-15 mln
Antwoorden


--------------

VVD, Anja Prins

"Ja wij hebben al eerder gezegd dat de VVD zich daar sterk voor wilde maken."

-------------------
SP, Alex Mink

"SP wil haalbare & betaalbare aanpak Dieren. Nu geen discussie over €. Dieren is al te lang aan lijntje gehouden."

Arie den Bakker uit De Steeg reageerde op dit antwoord. Hij vroeg aan Alex : "Niet praten over €, maar wel betaalbare aanpak? Politiek antwoord."Alex Mink’s reactie: “bij Hart v. Dieren kon 't niet gek genoeg maar geen € kon erbij. SP doet niet mee aan honing smeren.”
Alex Mink: “Goede en haalbare oplossing kan niet zonder €. Alles draait tenslotte om geld.. Dus keuzes maken (ook SP).”

Alex Mink: “SP wil eerst goede, haalbare en gesteunde oplossing zien. Geen Hart v. Dieren II met teleurstellingen!”

Alex Mink naar Arie den Bakker: “stel die vraag vooral aan de partijen die hebben lopen prutsen: CDA en PvdA. Keuzes maakt SP als er iets concreets ligt”

------------------------

D66, Michiel Scheffer

“ Traverse: D66 wil hiervoor maximaal 10 miljoen euro bijdragen”

--------------------------

CU, Pieter Plug

“In principe is budget leidend, CU zet wel extra investeringsgeld in voor provinciale wegen.”

---------------

Partij voor de Dieren, Luuk van der Veer

“Mbt meerkosten. We wachten eerst alternatieven af. #PvdD keuze wordt dan waarschijnlijk Meest Milieuvriendelijk Alternatief”

------------------------

PvdA,Josan Meijers

“Traverse Dieren: De MER wordt uitgewerkt. De PvdA zal een standpunt innemen als die wordt behandeld. We hebben steeds het standpunt uitgedragen dat het budget leidend is. Wij gaan kijken naar de beste oplossing voor de problematiek in Dieren, in relatie tot de kosten.”
-------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten