Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 19 oktober 2011

Kabinet Wilders neemt Henk en Ingrid bij de neus

Door: Tom Couwenhoven

Met het coalitieakkoord van de regering Wilders/Rutte/Verhagen komen Henk en Ingrid van een koude kermis thuis. Zij betalen de gevolgen van de kredietcrisis. Hun inkomen is minder dan modaal, daarom slaat de verlaging van de zorgtoeslag, de verhoging van de premie en het uitkleden van het basispakket bij hen hard toe.

En Jan, de 85 jarige vader van Henk, betaalt voor het verbeteren van de ouderen zorg, die overigens hard nodig is. Hij zit namelijk in een invalide wagen, de hele dag aan het zuurstof, omdat hij longemfyseem heeft. En nu gaat de uitkering uit de ABWZ, waarvan hij afhankelijk is, omlaag.

Wesley, een neef van Ingrid, die in de Wajong zit, komt in de bijstand terecht; waarschijnlijk staat hij straks op straat, omdat er sterk bezuinigd wordt op de sociale werkplaats, waar hij nu nuttig werk doet. Zijn inkomen daalt flink, omdat de bijstand uitkering gekort wordt; hij woont namelijk nog thuis.

Jeffrey en Priscilla, de kinderen van Henk en Ingrid, kunnen straks fluiten naar een behoorlijk pensioen, want de bezuinigingsmaatregelen van dit kabinet zijn boterzacht. Dit kabinet laat de kredietcrisis betalen door de mensen met een uitkering en die met een laag inkomen. Het spaart de rijke huizenbezitters, met de hartelijke instemming van Wilders.


En heeft Wilders afgedwongen dat het ontslagrecht en de WW niet zouden veranderen? Kom nou, daar staat niets over in het Gedoogakkoord..

Rutte/Verhagen en Wilders stelen van de armen en geven aan de rijken.

Tom Couwenhoven, PvdA-lid,

1 opmerking:

  1. Tom Couwenhoven laat middels zijn reactie zien waarom de PvdA het zo slecht doet in de peiling. Geen eigen beleid, geen eigen geluid geen ideeen en consequent blijven ontkennen van de realiteit. Dat doet de PvdA landelijk en blijkbaar trekken ze daarmee ook de lokale leden in mee. Jammer want ik ben als vvd-er wilders meer dan zat. Het hele liberale beleid wordt namelijk behoorlijk gegeizeld door wilders. En met goede PvdA ideeen valt best te regeren maar die heb ik sinds het vertrek van Bos niet meer gehoord. Overigens adviseer ik SP en PvdA leden de site van het CBS eens te checken en te kijken naar de inkomensverschillen tussen de verschillende groepen in onze samenleving tussen 1900 en 2010. Daaruit blijkt dat iedere 10 jaar sinds 1900 deze verschillen kleiner zijn geworden. Dus ook de laatste 10 jaar is dit weer gebeurd.Stelen van de armen en geven aan de rijken is dan ook niets meer dan de zoveelste loze linkse kreet.

    Jammer maar het zij zo

    BeantwoordenVerwijderen