Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 7 juni 2010

Brief aan gemeenteraad inzake Traverse Dieren

Brief van Het Comité aan de gemeenteraad van Rheden dd 31 mei inzake Traverse Dieren.

Door: Joop Zijlstra

Geachte dames en heren,

Bijgaand bied ik u ter kennisname aan afschriften van een tweetal brieven van Het Comité. Één ervan (met bijlagen) is gericht aan de minister van VROM; de andere heeft als geadresseerden de leden van Provinciale Staten van Gelderland. De inhoud van beide brieven spreekt voor zich.

Ze hebben betrekking op de verlegging van de N348, op de voorgenomen afsluiting van de Doesburgsedijk en op het gebrek aan financiën voor de
noodzakelijke verdiepte aanleg over een aanmerkelijke lengte van de provinciale weg in centrum Dieren (de Burgemeester de Bruinstraat).
We geven aan hoe deze alsnog te financieren valt.

Wij vragen in dat kader uw bijzondere belangstelling voor het volgende.
In de loop van het laatste decennium van de vorige eeuw heeft B.& W. van Rheden overleg gevoerd met de stichting Twickel over aankoop van een stukje grond ten behoeve van de bouw van het Rhedens.
Dat overleg is uitgemond in een intentieverklaring van 17 december 1996.
(Zie voor de tekst de bijlage 1 bij de brief aan de minister van VROM.)
In het verband van ‘Traverse Dieren’ schreven wij daarover het volgende aan de minister
“Wij vragen ons af of deze intentieverklaring van vijftien jaar geleden naar aanleiding van een betrekkelijk geringe aangelegenheid als de aankoop van stukjes grond nog wel geldigheid heeft nu de ontwikkeling van het verkeer in onze omgeving, als overal elders, aanmerkelijk is veranderd.
Overheidsgeld kan wel doelmatiger worden besteed dan aan een verlegging van een weg over honderd meter voor een particulier belang.
Het kan o.i. beter worden besteed aan een noodzakelijke te verdiepen aanleg van de N348 in het centrum van Dieren, in het algemeen belang.”

Wij vragen ook aan u over de geldigheid van de intentieverklaring na te denken, in verband met de noodzakelijke inrichting van de N348 nabij het NS-station in Dieren, zoals aangegeven in variant 3A van ‘Traverse Dieren’.
Wij zijn graag bereid u nader te informeren.

Drs J.A. Zijlstra
secretaris van Het Comité

Bijlagen: als aangegeven in de eerste alinea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten