Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 14 september 2010

M-FM of RTV Veluwezoom? (5) - Organisatie





Deze maand moeten de gemeenten Rheden en Rozendaal aan het Commissariaat van de Media advies uitbrengen over de zendmachtiging voor een lokale omroep. Daarvoor zijn twee organisaties in de race: M-FM en RTV Veluwezoom.

B&W kiezen voor M-FM. Eerst stelt zij 3 criteria. Vervolgens zegt ze dat er op grond van die criteria geen voorkeur voor M-FM of RTV Veluwezoom om in de volgende zin te concluderen dat ze een voorkeur heeft voor M-FM.

Die 3 criteria luiden:
• het draagvlak binnen de gemeente
• plannen met betrekking tot de op Rheden/Rozendaal gerichte programmering en
• de stevigheid van de organisatie op de langere termijn

Eens kijken hoe het met de organisatie staat.

Volgens B&W van Rheden beschikken zowel M-FM als RTV Veluwezoom over voldoende vrijwilligers.
M-FM zegt over een team van 20 vrijwilligers te beschikken. Afgelopen weekeinde verspreidde M-FM een “M-FM-krant”waarin ze op de ene pagina melding maakt van 32 vrijwilligers en op een andere pagina sprak over 35 vrijwilligers. Dat gaat dus heel erg voorspoedig voor M-FM. De vrijwilligers stromen blijkbaar van alle kanten toe. Da’s heel mooi maar ik zou wel eens willen weten wie dat zijn, waar ze vandaan komen en hoeveel ervaring en expertise deze mensen hebben. De programmering is nog steeds gebaseerd op non-stop muziek en de website ziet er ook nog steeds niet uit. Dus ervaring en expertise is niet dik gezaaid onder die vrijwilligers. Ik ben daarom zo vrij om die claim van 20, 32 of 35 vrijwilligers met een stevige korrel zou te nemen. Een papieren werkelijkheid Het stelt tot nu toe weinig voor.

RTV Veluwezoom geeft daarentegen met naam en toenaam aan welke medewerkers zij voor Rheden en Rozendaal beschikbaar hebben. Ik heb het lijstje toegevoegd. Een team dat zijn sporen in het Rhedens/Rozendaalse omroepland ruimschoots heeft verdiend.

Volgens het B&W voorstel heeft M-FM de afgelopen jaren gewerkt aan de afbouw van een negatief vermogen. Op basis van de informatie die M-FM de gemeente heeft gegeven, kan aangegeven worden, dat dit weliswaar nog niet helemaal weggewerkt is, maar wel grotendeels.

Wordt M-FM nu op de blauwe ogen van het bestuur vertrouwd? Die informatie moet dus op papier staan en gaat de raad vast verifiëren, toch? Die gaat deze mededeling toch niet klakkeloos accepteren? Misschien is een boekenonderzoek wel zo handig.

RTV Veluwezoom wil jaarlijks financiële verantwoording afleggen. Dat hoor ik M-FM niet zeggen. Bovendien heet RTV Veluwezoom een uitgebreid en stevig beleidsplan gemaakt. Een teken dat er bij RTV Veluwezoom op professionele wijze wordt nagedacht over beleid en organisatie. Zo’n beleidsplan ontbreekt bij M-FM.

Samenvattend: RTV Veluwezoom denkt na, heeft voor de ontwikkeling van de omroep op professionele wijze beleid ontwikkeld, geeft aan jaarlijks financiële verantwoording af te willen leggen zonder dat dat daar door de gemeente op voorhand om is gevraagd en heeft bovenal de beschikking over een team van zeer ervaren omroepmakers.

M-FM beschikt op papier over voldoende vrijwilligers. Een groep mensen waarvan niet te controleren is of zij werkelijk bijdragen aan een goed functionerende omroep, wat hun rol is en hun ervaring en expertise, hoeveel tijd zij in de omroep steken, welke relatie zij met het bestuur hebben enz. enz.
M-FM heeft een negatief eigen vermogen, waarvan we niet weten hoe groot dat is, waarvan we niet weten op welke wijze M-FM dat weg denkt te werken enz..
M-FM heeft ook geen beleid op papier staan, geen plan over de ontwikkeling van de omroep. Bovendien zijn de beweringen allemaal vaag. Graag controleren en verifiëren.

Conclusie: Dan kun je toch niet, zoals B&W wel doen ,met droge ogen beweren dat M-FM voldoet aan het criterium voor een “stevige organisatie”. Zeker niet in vergelijking met RTV Veluwezoom.

Dan lijkt de raad van Rozendaal het toch beter in het snotje te hebben dan B&W van Rheden.

Stand M-FM – RTV Veluwezoom : 0-4

Hieronder het team dat RTV Veluwezoom klaar heeft staan voor de Rheden/Rozendaal.

Klik op de afbeelding om te vergroten



11 opmerkingen:

  1. F-Fm Organisatie niet op orde?
    Zou Politiek Rheden ooit met M-Fm gesproken of zich geinformeerd hebben voordat ze zich dit oordeel aanmeten? Of is het zo dat Politiek Rheden, zoals zo vaak maar wat beweert
    anonym

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mfm krant heb je die al gelezen?
    tja gevonden tussen de folders.
    Wim Pieper vroeg zich af of er nu 32 of 35 medewerkers zijn. Nou heel simpel kijk in de folder om adverteerders te werven van een paar jaar geleden en daar is je antwoord. Er is vast wel moeilijk een ondernemer te vinden die die heeft of vraag hem op. Zelfde fout alleen niet meer bij de tijd na het vertrek van alle medewerkers. Wat dacht u van sportevenementen waar ze aandacht aan besteden zoals de tour de oude jan? Tja jammer maar die is na de 49ste editie vorig jaar al opgeheven! In de krant staat dat ze een regionale eigen weerman hebben.Die was toch op zaterdag bij een nieuwsprogramma? Nou volgens mij is zij met de maartstorm ook hard weggewaaid. Er schijnt ook nog volgens diezelfde krant live uitzendingen te zijn van vrijdag t/m zondag. De enige live die ik ken is de hollandse lied op zondag maar die is ook al stil. Nou in de omgeving van De Steeg kun je al maanden geen mfm radio op je auto ontvangen of als je op de zolder staat te strijken. Je kan die ontvangen tot 35 km in de buurt? Je moet die kunnen vinden op kanaal 106,9 volgens hun advertentiekrantje. Je hoort alleen niets. Volgens mij zijn ze niet erg geloofwaardig, hier kun je toch doorheen prikken of lijk ik nu zo intelegent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er naar uit dat Wim Pieper voor de berichtgeving over F-FM de bron is van Politiek Rheden. Nu dat is bepaald niet de meest betrouwbare bron! Is Pieper ook niet de man die bij Gemeentebelangen de zetel geroofd heeft?
    Dus Politiek Rheden beweert maar wat zonder ook maar iets uit te zoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou anoniem je slaat de plank volledig mis. Wellicht ben je de kluts kwijt door maar wat te raaskalken. Misschien is het je niet bekend maar Theo Kooijmans is een echte speurneus die presies weet waar te zoeken. Heeft mijn hulp echt niet nodig. Zou het net zoals andere het prettig vinden als je niet onder anoniem zulke nonsens zegt. Kom dan met bewijs dan is respect voor je op te brengen. Kan voorstellen dat je alles vervelent vindt. Wittenborg Advies Groep is al uit de KvK verwijderd. Bracht begin dit jaar nog een financieel rapport uit over MOS (M-FM) Dan komt Theo de Haan weer om de hoek kijken.
    Leg eens uit hoe het aantal vrijwilligers in erg korte tijd groeit van 6 naar 21 dan naar 32 en weer naar 35?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Verenigingen en stichtingen zitten te springen om vrijwilligers! Maar M-FM tovert die zo ineens uit de hoge hoed. Anoniem spreekt over betrouwbare bron berichtgeving. Maar hoe betrouwbaar is die?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met betrouwbaarheid bedoel ik betrouwbaarheid van informatie over bijvoorbeeld aantal vrijwilligers die M-FM noemt. Lijkt of er voor bepaalde types binnen MOS grote belangen op het spel staan?
    Waar zal anoniem (WE/TH) nog meer mee aankomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is allemaal raar met informatie inwinning: Politiek Rheden verwijst naar Pieper en Pieper verwijst naar Kooijmans (= Politiek Rheden). Een soort zelfbevruchting. Maar ook deformatie van informatie. Kennelijk willen Pieper en Kooijman niet dat Mfm zijn uitzendingen voortzet. Kooijmans heeft niets uitgezocht en blaat maar wat. Pieper assisteert hem hierbij. Een joffel duo!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heren, ik raad u aan om het debatteren verder voort te zetten in een live uitzending van de "lokale omroep". Als de MOS (M-fm) de licentie krijgt zal dit wel nooit meer kunnen. Het huidige bestuur en de virtuele vrijwilligers weten niet eens hoe dat moet. Als rtv Veleuwezoom de licentie krijgt dan kunt u dit binnenkort in alle opzichten gegarandeerd wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedoelt u met WE/TH Willem Ekdom en Theo de Haan van de Wittenborggroep ?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zoals ik sl schreef is er geen Wittenborg Groep meer. Altans staat niet meer in het KvK handelsregister. Als anoniem zich bekend maakt kan ik zeggen wat ik bedoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Eén nieuwslezer?
    De heer de haan memoreerde in de inspreekvergadering in rozendaal dat mw. th bremer de enige nieuwslezer was. Hiermee geeft de heer de haan feilloos aan de organisatie goed te kennen.Het nieuws wordt namelijk uitgezonden door de NOS en niet door mw bremer als nieuwslezer. Wel was er ook een streeknieuwsbulletin. Sinds bijna 10 jaar werd het streeknieuws verzorgd door mw bremer en drie andere heren vrijwilligers die ieder, al naar gelang hun normale werk dit toelieten, rouleerden. Sinds vorig jaar is er een tweede nieuws-lezeres to eind maart actief geweest. MFM had dus geen 1 maar zelfs 5 nieuwslezers voor het streeknieuws!!!!!De heer de haan is pas sinds ruim 5 jaar bestuurslid en dan kan het zijn dat je je medewerkers nog niet kent.

    BeantwoordenVerwijderen