Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 14 juli 2011

Sigaartje?

Casa Intermezzo aan de Broekstraat in Velp biedt sinds 2005 tijdelijk onderdak aan bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen uit de omgeving tijdens de (her)bouw van hun instellingen. De Casa werd destijds met gejuich door de bewoners van de Ulenpas, de seniorenflats aan de overkant van de straat, ontvangen. Zij vonden dit een fantastische versterking van hun woongenot. De gemeente Rheden honoreerde hun enthousiasme prompt. De Casa mocht blijven staan tot eind 2010. Als slagroom op de taart gedoogde de gemeente de Casa tot 2011. Wethouder König denkt er nu sterk over om de Casa nog een aantal jaren te laten staan. “Het levensgeluk van de bewoners van de Ulenpas staat op het spel. Dat kunnen we die oudjes toch niet aandoen.” is zijn korte commentaar.

Bestuurder Cools van Innoforte, de eigenaar van Casa Intermezzo, ziet zich in zijn hemd gezet. Het plan van de gemeente om de bewoners van het Velpse Lorentzhuis in de Casa onder te brengen doorkruist zijn eigen beleid. In 2007 meldde hij ”De Casa is demontabel en kan relatief eenvoudig worden afgebroken en elders weer opgebouwd. De Casa kan verkocht worden aan het College bouw zorginstellingen. Er zijn gegadigden genoeg die de Casa willen overnemen. Ook is er een terugkoopregeling. Het huurcontract met Insula Dei loopt af in september 2008. Daarna neemt Regina Pacis haar intrek in de Casa. De termijn voor Regina Pacis loopt af in september 2010. Daarna wordt de Casa gedemonteerd”en “Voor de nieuwbouw van het Lorentzhuis wordt een oprolscenario toegepast. De bouw wordt in fasen gerealiseerd waardoor telkens een deel van het Lorentzhuis bewoonbaar is. Bovendien is een opnamestop voor het Lorentzhuis ingesteld. De bewoners hoeven na november 2010 dus niet in de Casa te worden ondergebracht ”

Als er iets op bestuurder Cools van toepassing is dan is het wel het spreekwoord “Een man en man, een woord een woord”. Daar staat hij wijd en zijd om bekend. Let op mijn woorden. Als het moet dan breekt ie de Casa met zijn eigen handen af. Hij moet ook wel. Zijn geloofwaardigheid en zijn reputatie staan op het spel. Nee, Cools is er de man niet naar om zich door het college op de kop te laten zitten. Hij is al stevig in de aanval gegaan. Hij verwijt dit college “bureaucratie ten top” en “gebrek aan bestuurlijke moed”.Cools krijgt die bureauhengsten in De Steeg wel klein. De Casa is in notime verdwenen.  Reken d'r maar op!

Ik heb dan ook meelij met de bewoners van de Ulenpas. Die moeten het voortaan zonder de Casa zien te rooien. Helaas, het Intermezzo is bijna voorbij! 

2 opmerkingen:

  1. Fantastisch weergegeven. Je grote afkeer van het (willekeurig welk) gemeentebestuur is zo groot, maar je afschuw over de bestuurder van Innoforte is nog groter. Ik heb me lang afgevraagd welke gehate kant je zou moeten kiezen. Het bleef zolang stil. En nu, met satire heb je het opgelost. Beide partijen een veeg uit de pan, klasse.
    Maar..... waar ligt nou je echte hart?
    Als ik over het Velperbroekcircuit rij en ik zie die kleine Casa ingeklemd liggen tussen die Joekels van flats van de Ulenpas, moet ik steeds lachen om allllll die bewoners die er zo'n last van hebben. Meer dan de helft kijkt er overheen, en dan nog al die flats die aan de andere kant gesitueerd zijn.
    Wat vindt jij Theo? Man van het volk..... Moeten die bejaarden in de herrie zitten ten koste van het geluk van al die bewoners van de Ulenpas..... Of zou het heel sociaal zijn als het handjevol bewoners van de Ulenpas wat daadwerkelijk echt last heeft een keer met de hand over het hart strijkt..... En n niet weer komen met je een woord een woord. en een man een man.... Als iedereen die in de afgelopen 6 jaar over welk onderwerp dan ook van mening is verandert, zo publiekelijk op zijn lazer moet krijgen als jij steeds doet bij de bestuurder van Innoforte, dan kun je nog wel een paar leuke sites in het leven roepen.

    Kom op Theo beken eens kleur. Laaten we als het aan jou ligt de ruim 100 bejaarden van het Lorentzhuis in het stof happen de komende jaren?

    BeantwoordenVerwijderen