Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 24 februari 2010

Scherven

Ik berichtte van de week over de ruzie binnen Gemeentebelangen tussen de “youngsters” en Jurriëns. Volgens mijn laatste informatie lijkt de aanleiding te liggen in een mailwisseling waarin niet de “juiste toon” werd gebezigd. Jurriëns voelde zich aangevallen en klom in het gordijn. Zijn reactie, het opzeggen van het vertrouwen in lijsttrekker Rooks en het onder druk zetten van de leden van de campagnecommissie, was een zware schok voor de nieuwelingen (de leden van de campagnecommissie) en werd dan ook volkomen terecht door de hen niet gepikt.

Mensen die zich beschikbaar stellen voor het raadslidmaatschap, zich dienstbaar willen maken voor de gemeenschap en vol idealen aan zo’n onderneming beginnen wisten niet wat hen overkwam. Een enorme domper op hun enthousiasme.

In mijn column van vandaag breek ik een lans voor deze nieuwelingen. Ze kunnen wel wat steun gebruiken. Maar binnen de partij zelf gaat het nu goed mis.

De partijleiding begrijpt kennelijk niet dat een aantal mensen binnen de partij de openheid en duidelijkheid waarmee Gemeentebelangen zich zo nadrukkelijk etaleert serieus nemen en zich niet de mond laten snoeren.

De laatste zin van het gespreksverslag van de vergadering van de campagnecommissie met fractievoorzitter Wubs en partijvoorzitter Wullink van donderdag 16 februari (klik op de afbeelding om te vergroten) luidt:
“Bestuur en fractievoorzitter leggen de complete verantwoording bij de cc* neer.”

Die verantwoording hebben de leden van de campagnecommissie genomen. Dat is alleen maar te prijzen.

In hun pogingen tot de “downplayen” van de crisis wordt door de partijleiding fout op fout gestapeld.

Steeds meer partijleden wenden zich tot mij om opening van zaken te geven.

Jurriëns blijft halstarrig en wil van geen wijken weten. Volgens mijn bronnen wil hij nu toch weer blijven. In plaats van zich te schikken in wat is gebeurd stelt hij zijn eigenbelang boven het partijbelang.

Fractievoorzitter Piet Wubs is ontzettend boos geworden op lijsttrekker Rooks.
Volgens mijn zegspersoon wil hij “een fractie met kwaliteit nalaten”. Waar hij zich als uittredend raadslid en fractievoorzitter mee bemoeit, is mij een raadsel. Het lijkt me dat een nieuwe fractie zelf bepaalt hoe zij functioneert. En om dan ook nog eens fel naar Rooks uit te halen maakt meer kapot dan dat het heelt.

Hij had er beter aan gedaan om één lijn met de campagnecommissie te trekken en Jurriëns ter verantwoording te roepen. Op de eerste plaats vanwege het karakter van die actie. Maar ook omdat het een solo-actie van Jurriëns betrof waarvan hijzelf (Wubs) aanvankelijk niet van op de hoogte was. Een regelrechte aantasting van zijn leiderschap.

Wubs had de nieuwelingen in bescherming kunnen nemen maar in plaats daarvan kiest hij voor Jurriëns.

Nog meer scherven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten