Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 1 maart 2010

Poll Riviersteen op website De Gelderlander

De poll over Riviersteen op de website van de Gelderlander krijgt veel kritiek. En die is niet mals. De reacties op de Gelderlander-site liegen er niet om. Niet zo verwonderlijk.

De vraagstelling van de Gelderlander luidt: Wat heeft u het liefst op het terrein van RiverStone in Rheden? Woningen of een steen- of betonfabriek?

Een andere optie is er niet. Als de redactie zo graag antwoord op die vraag wil dan had ze dat anders moeten formuleren. Bijvoorbeeld zo:
Als u gedwongen wordt een keuze te maken tussen woningbouw of een steen- of betonfabriek op Riviersteen hoe zou u dan kiezen?

Dan zouden er ook veel reacties komen maar was de vraag tenminste wel duidelijk gesteld. Nu is het uiterst suggestief. Vrijwel niemand wil “het liefst” woningbouw of een steen- of betonfabriek”.

De krant laat zich met deze poll voor het karretje van de projectontwikkelaar spannen. Bovendien is de poll volstrekt onbetrouwbaar. Ik heb zelf al een tiental keren gestemd.

De Gelderlander maakt zich belachelijk met deze bullshit. Wie neemt een dergelijke krant nog serieus? Nee, hiermee bewijst de krant zich geen dienst. En de lezers al helemaal niet. Jammer.

Op Politiek Rheden hebt u meer keuzes. Deze poll links op de blog blijft de hele week staan. Dan zullen we eens zien of de uitslag overeenkomt met de uitslag van de poll in de Gelderlander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten