Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 18 oktober 2010

Golff Velp sluit onmiddelijk de deuren

Door: Heleen Denie

Door de slechte staat van het gebouw weigert Sligro, eigenaar van de Golff in Velp, de winkel om te bouwen tot een Emté supermarkt, zoals gebeurt met de andere Golff filialen. Het gevolg hiervan is dat 40 mensen op straat komen te staan en de buurtgenoten hun winkelvoorziening moeten missen.

Op grond van dit gegeven heeft onze fractie besloten art.41 vragen aan het college te stellen, in de hoop dat zij mogelijkheden zien deze voorziening - die dus niet om economische motieven hoeft te sluiten - te behouden.

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Van de gemeente Rheden
Hoofdstraat 3
6994 AB De Steeg Velp, 17 oktober 2010

Vragen ex art. 41

Geacht College,
Naar aanleiding van de onmiddellijke sluiting (op 18 oktober) van supermarkt Golff in Velp, wil de fractie van de PvdA u de volgende vragen voorleggen:

o is het College van Burgemeester en Wethouders op de hoogte van het feit dat

1) De Golff-Supermarkt aan de noordelijke Parallelweg in Velp op maandag 18 oktober gesloten wordt;
2) Dat daarmee de werkgelegenheid voor 40 mensen direct wordt bedreigd;
3) De dienstverlening voor veel inwoners van Velp hierdoor in de knel komt;
4) Blijkens mededeling van de exploitant dit te wijten is aan het feit dat de staat van het pand te slecht is voor ombouw tot Emté supermarkt, zoals de andere Golff-vestigingen (eigendom van Sligro);

o en is het college bereid te onderzoeken welke maatregelen genomen zouden kunnen worden om deze supermarktvoorziening voor Velp te kunnen behouden en om te voorkomen dat 40 arbeidsplaatsen hier verloren gaan,

Met vriendelijke groet, namens de fractie van de PvdA,
Heleen Denie

11 opmerkingen:

  1. Heleen,

    Prima dat je vragen stelt. Je ziet maar waar het grote geld van een groot grutter voor kiest. Onbegrijpelijk! Kan mij niet voorstellen dat de omzetsnelheid van levensmiddelen artikelen in Velp zo slecht loopt dat er niets te verdienen valt. College moet alles in het werk stellen om ook werkgelegenheid te behouden. Zo te zien hebben het pand gewoon (bewust) laten verloederen. Zou de grootgrutter ontwikkelaar geworden zijn? Denken misschien daar de buit mee binnen te slepen. Misschien goed om een aanvullende vraag te stellen of er woningen komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Golff in Velp draaide een index van 110 hetgeen uitzonderlijk goed is, dus dat is niet de reden.
    De Sligro moet dus andere beweegredenen hebben om de winkel te sluiten, en heeft mijns inziens gezocht naar een excuus om de boel op slot te draaien en met onmiddellijke ingang de levering aan de Golff Velp stil te leggen en beslag te leggen op de inventaris.
    Er is geen sociaal plan voor de werknemers, kortom deze coupe van de Sligro in onbegrijpelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Sligro laat er geen gras over groeien. Ze zijn aan het inventariseren en inpakken. De spull;en uit de winkel van Middeldorp wordt in grote vrachtwagens afgevoerd naar andere vestigingen van de Sligro.

    Iets voor de Coöp (hoofdkantoor gevestigd in Velp) om op deze locatie iets te ontwikkelen en te concurreren met Jumbo en AH?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een zeker belangrijk initiatief van de PvdA Rheden, dat absoluut navolging verdient van andere partijen. Zie ook http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/742621/42-medewerkers-supermarkt-op-straat.htm
    De belangen om hiervoor te strijden zijn legio: sociaal, maatschappelijk en economisch. Tientallen mensen verliezen hun werk, de buurt verliest een ongekend fenomeen, dat in deze tijd bijna niet meer bestaat. Dus ik roep andere partijen (SP, VVD, D66, CDA, CU, Gemeentebelangen, Groenlinks, Pieper en Rook) op zich hiervoor met de PvdA hard te maken!
    De belangen van Sligro hebben niets te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alleen de euro’s tellen nog. Ook de wijze waarop is bikkelhard. Je hoort als werkgever op vrijdag dat je maandag niet meer bestaat. En dan ook nog doordat de artikelen niet meer geleverd worden. Misselijkmakend.
    Voor de omgeving van deze supermarkt aan de Nordlaan is het een aderlating. Veel oude mensen konden er terecht voor bestellingen aan huis en dat ging gepaard met een menselijke benadering en servicegerichtheid. Dat zie je niet bij grootgrutters die alleen op omzet letten.
    De winkel beschikte over een ongekend assortiment en prettige sfeer. Dat kom je niet meer tegen tegenwoordig. Het is jagen en jachten, onpersoonlijkheid en onvriendelijkheid is troef in andere supermarkten.
    De vraag is welke commerciële belangen precies meespelen. Het kan maar zo dat de ligging pal naast het spoor ook lucratief is voor Sligro. Scherp in de gaten houden wat er gebeurt met de verkoop van de grond en het pand. Verloedering dreigt. Dit is absoluut onwenselijk.
    Personeel van de supermarkt, hartelijk bedankt voor jullie inzet en goede dienstverlening!
    Het is een groot gemis dat jullie er niet meer zijn.

    Elaine Toes, buurtbewoonster

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geachte mevrouw Toes,

    U schets als buurtbewoonster een helder verhaal en sla de spijker op zijn kop. Pieper-Rook heeft kort na het artikel van Heleen Denie als eerste steun gegeven. Zie de reactie van Wim Pieper (Groep Pieper-Rook) op de schriftelijke vragen van de PvdA.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wanneer wordt deze vraag aan de orde gesteld en hoe? Is hierbij inspraak mogelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een schriftelijke vraag aan het college wordt schriftelijk beantwoordt. Daar staat max. 30 dagen voor. Los van de vraag kunt u altijd over het onderwerp inspreken. Voor inspreken aanmelden bij de griffie@rheden.nl Bij inspreken kunt u verwijzen naar de schriftelijke vraag van de PvdA aan het college.
    Wim Pieper, raadslid Burgerbelangen i.o. (Groep Pieper-Rook)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Met pijn in mijn hart heb ik dit verlies maandag aangezien. Het valt mij zwaar dit gemis onder ogen te komen. Waar moeten we nu gezellig boodschappen doen in Velp?
    Heeel veeel sterkte voor de eigenaren en personeels leden.
    Het ga jullie goed!
    Tonnie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste buurtbewoners en politieke partijen Wij voelen ons erg gesterkt door jullie reacties Het was inderdaad een hele klap en zeker ons personeel heeft dit niet verdiend een prima ploeg.Ik wilog steeds vechten voor mijn mensen en denk dat we met de inspanning van de politiek een heel eind kunnen komen om de supermarkt te redden heb met diverse patijen gesprekken gevoerd die hier samen met ons verder willen ondernemen wil hier graag over in contact komen met de politiek daarom hiermijn amail adres bertmiddeldorp@home.nl nog maals bedankt voor julle steun envooral voor mijn mensen laten we ersmaen tegen aan gaan en zien wat we kunnen bereiken
    Met vriendelijk groet
    Annie en Bert Middeldorp

    BeantwoordenVerwijderen
  10. N.a.v. sluiting Golf Super in Velp, heeft Burgerbelangen i.o. (Groep Pieper-Rook)zaterdag om 11.00 uur een gesprek met de heer Bert Middeldorp van Golf vestiging Velp. Het gesprek vindt plaats in hotel Golden Tulip Velp bij rotonde.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Golff medewerkers hebben alla fractie voor zaterdagmorgen om 11.00 uur uitgenodigd. Zie www.groeppieperrook.nl

    BeantwoordenVerwijderen