Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 8 augustus 2012

Gatverdamme

In de campagne naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer is het weer raak. Plakoorlog.

In Amsterdam scheuren SP-ers verkiezingsaffiches van GroenLinks van de borden. In Alphen aan de Rijn waren het PvdA-ers die affiches van de SP verwijderden.

Sommigen zeggen dat het folklore is en bij de traditie hoort. Een spel!
Ik erger me eraan. Laffe schijtlijsters!

Het zegt iets over de diepere belevingswereld van de daders. Bestrijd je rivalen niet met open vizier maar in het geniep!

Bij mij heeft het een averechts effect. Een zo’n berichtje is voor mij al genoeg om de betrokken partijen van m’n lijstje te schrappen. Gatverdamme!

Het zegt iets over het gebrek aan democratisch gevoel van de behangers. Dit is hoe zij de democratie zien. Ze beseffen kennelijk niet dat dit een eerste stap is op de weg naar het uitschakelen van politieke rivalen. Of toch wel? Waar zijn deze figuren toe bereid als zij een opdracht van hogerhand krijgen?

Maak je politieke tegenstander onzichtbaar, maak hem monddood, sluit 'm op, maak ‘m af!

Dit is nog op een laag niveau in de betrokken partijen. Maar ik sluit niet uit dat er hoger in de hiƫrarchie heimelijk net zo over wordt gedacht.

’n Zielige vertoning!

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens Theo alleen is het de vraag in hoeverre affiches nog een rol spelen in het winnen van kiezers tegenwoordig. Mij maakte het afiche van de SP wel weer een ding duidelijk. De ster in de tomaat op de SP affiches lijken verdacht veel op een oud communistisch symbool.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede vraag aan de SP voor de uitzending van Politiek Rheden Live op donderdag 6 september.

    BeantwoordenVerwijderen