Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 9 januari 2013

Het feest van de euro en Dijsselbloem


De werkloosheid in de eurozone is in 2012 gestegen naar 11,8 procent van de beroepsbevolking (tegen 10,6 procent in 2011). Spanje (26,6 procent) en Griekenland (26 procent) spanden de kroon. Er zitten nu ca. 19 miljoen mensen in de eurozone zonder werk. In de hele Europese Unie (eurozone + niet-eurolanden) stond de werkloosheid op 10, 7 procent ((tegen 10,0 procent in 2011). 

Dat wil dus zeggen dat in de landen buiten de eurozone het werkloosheidspercentage in nov. 2012 juist lager dan 10,8 procent was. Alles met dank aan de alom bejubelde euro.
In 2011 was 42,5 procent van de werkzoekenden in de Europese Unie een jaar of langer werkloos, tegen 33 procent in 2009. Europees Commissaris Andor wijt die negatieve ontwikkeling onder meer aan verkeerde kwalificaties van werkzoekenden. Het zal best maar de belangrijkste oorzaak is de euro,  het alom bejubelde Europese experiment dat volledig is mislukt.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is in de race om de nieuwe voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de eurozone te worden. Hij is op dit moment op  promotietoer langs een aantal eurohoofdsteden.  Hij maakt volgens de berichten een goede kans op dit voorzitterschap. Als hij dit inderdaad wordt dan komen we voorlopig dus niet onder het juk van de euro en Europa uit. Integendeel! Dijsselbloem zal dan keer op keer bewijzen dat Nederland het braafste jongetje van de klas is en blijft. Dijsselbloem doet daar straks nog een schepje bovenop. Dat gaat Nederland miljarden kosten en de Nederlanders zullen opnieuw moeten inleveren. Alles met dank aan de alom bejubelde euro.  

Wie betaalt de sollicatietrip van deze PvdA-carrièretijger eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten