Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 21 juni 2007

Demonstratie voor democratie afgelast wegens ‘onverantwoord risico’

Regiobode – woensdag 20 juni 2007
Rheden – Velpenaar en oud-raadslid van de gemeente Rheden Theo Kooijmans heeft afgelopen week besloten de door hem georganiseerde demonstratie die afgelopen zaterdag zou plaatshebben af te gelasten.
Theo Kooijmans: “Ons hadden signalen bereikt vanuit extreme hoek die erop wezen dat de demonstratie niet vreedzaam zou verlopen. Het risico was te groot.”

“Dat het niet door kon gaan bleek uit overleg met de gemeente en de politie Het zou echt onverantwoord zijn geweest om het door te zetten. Ik mag niet uitweiden over de details, maar de signalen die we ontvingen waren serieus genoeg” Het spijt Kooijmans wel dat “Hart voor de Democratie”, zoals hij de tocht gedoopt had, niet door kon gaan.
“Wat ik het ergst vind is dat mensen die in principe hadden willen meelopen aangaven dat zij dit niet durfden uit angst, al begrijp ik ze wel. Maar het moet anno nu toch niet nodig zijn om bang te zijn om voor de democratie op te komen?”

De demonstratie was in zekere zin een soort tegengeluid naar aanleiding van de treurmars voor de in Rheden begraven Florentine Rost van Tonningen door de Nederlandse Volks Unie (NVU) en sympathisanten. De route liep vanaf het station dan ook exact de tegenovergestelde richting in dan de twee weken eerder gehouden mars.

Net als de organisatie van de treurmars heeft Kooijmans van tevoren met de gemeente om tafel gezeten. De gemeente laat weten dat zij de demonstratie absoluut niet heeft verboden. “Mijnheer Kooijmans heeft zelf besloten de zaak af te blazen. Wij hebben hem wel gewoon een vergunning verleend. Waarom hij het heeft afgelast weet ik eigenlijk niet precies, dat zou u aan hem moeten vragen”, vertelt een woordvoerder.
Theo Kooijmans is wel van plan om nog wat van zich te laten horen wat dit onderwerp betreft. “Ik zit te broeden op wat ideeën, misschien wordt het een manifest of iets dergelijks. Wel is belangrijk om alsnog een duidelijk signaal af te geven vóór democratie en vrijheid.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten