Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 9 juli 2008

Furieus ivm periode terinzagelegging Velperbroek

De bouwvergunning voor Velperbroek ligt van 10 juli tot en met 20 augustus ter inzage. Dit is precies in de vakantieperiode waarin veel mensen afwezig zijn. Frans van Suylekom is daarom in de pen geklommen en uit mede namens een aantal omwonenden zijn ongenoegen en eist verlenging van de inzageperiode.

Hij schrijft:

Evenals veel andere omwonenden ben ik furieus dat de gemeente heeft besloten de bouwvergunning voor Velperbroek en de ontheffing van het bestemmingsplan in de zomervakantie ter inzage te leggen. De gemeente maakt het voor de omwonenden onmogelijk om inhoudelijk adequaat en gezamenlijk te kunnen reageren. Veel mensen zijn of gaan nog met vakantie. Door deze actie schaadt de gemeente onze belangen in deze cruciale fase voor de ontwikkeling van winkelcentrum Velperbroek. Wij eisen excuses van de verantwoordelijk wethouder (dhr Kuiper) en verlenging van de inzagetermijn met minimaal 4 weken.

Mocht u vragen hebben dan ben ik graag bereid deze te beantwoorden. Wellicht kunt u op uw politiek forum aandacht aan ons protest besteden.

----------------
Onderstaand de brief die dhr van Suylekom mede namens omwonenden aan het college van B&W heeft geschreven.

---------------
5 juli 2008

Geacht college,

Tot onze verbijstering hebben wij een brief van de gemeente Rheden ontvangen waarin u aankondigt in de vakantieperiode het ontwerpbesluit voor de bouwvergunning en de vrijstelling van het bestemmingsplan Velperbroek ter inzage te leggen.

In februari 2006 zijn door de gemeenteraad de randvoorwaarden voor het nieuwe winkelcentrum vastgesteld. In de besluitvorming is omwille van de economische haalbaarheid voor Rabo Vastgoed voorbij gegaan aan de in een zorgvuldig interactief proces opgestelde randvoorwaarden van een werkgroep met bewoners en belanghebbenden. Ruim 2 jaar na de vaststelling van de door omwonenden en belanghebbenden betwiste randvoorwaarden besluit het college om deze cruciale besluiten voor de ontwikkeling van winkelcentrum Velperbroek uitgerekend in de vakantieperiode ter inzage te leggen.

Door te kiezen voor een terinzagelegging van 10 juli tot en met 20 augustus 2008, een termijn die nagenoeg samenvalt met de schoolvakanties in de gemeente Rheden, ontneemt u de omwonenden en belanghebbenden de mogelijk om een weloverwogen en onderling afgestemde zienswijze op te stellen. U schaadt daarmee ons belang bij deze ruimtelijke ontwikkeling. Wij verfoeien de handelswijze van de gemeente en achten deze in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Ook past deze handelswijze absoluut niet in de geest van uw eigen gemeentelijke vrijstellingenbeleid.

Wij eisen naast excuses van de verantwoordelijke wethouder een verlenging van de terinzagelegging met minimaal 4 weken.

In afwachting van uw reactie,

Omwonenden en belanghebbenden Winkelcentrum Velperbroek

2 opmerkingen:

  1. tja blijft gemeente je bent f weg en gebeurt wer van alles plannen voor
    hoge torens bijna failiette zorginstellingen.
    Ach zo blijven we bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus....erbovenop blijven zitten.
    De gemeente blijven aanspreken.
    Ik weet niet of dhr van Suylekom al een reactie van de gmeente heeft gehad. Denk het niet want voor beantwoording van brieven staat een termijn van 6 weken. En die wordt vaak ruimahoots overschreden. En dan is de inzagetermijn alweer voorbij.
    Handig hè!

    BeantwoordenVerwijderen