Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 5 oktober 2008

The BOBs

Ik heb me ingeschreven voor de internationale weblog-wedstrijd The BOBs.

The BOBs reikt wereldwijd awards uit voor weblogs, podcasts en videoblogs. Ze worden elk jaar in 11 talen, waaronder het Nederlands, uitgereikt. The BOBs wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.

De hoofdorganisator, de Duitse buitenlandzender Deutsche Welle, wil met The BOBs bijdragen aan begrip en de uitwisseling van ideeën tussen de blogosferen. Partner Radio Nederland Wereldomroep organiseert de BOBs voor de Nederlands- en Arabischtalige blogs. Vorig jaar wonnen frankwatching.com (juryprijs) en volkskrantblog.nl (publieksprijs) de Nederlandse Blog Awards.

Ik doen mee in de categorie nieuws en politiek voor Nederlandstalige weblogs.

Als u me wilt steunen dan kan dat. Klik dan hier om naar mijn BOBs-pagina te gaan en een persoonlijke beoordeling te geven(klik als u op de BOBs-pagina bent onderaan het scherm op Persoonlijke Beoordeling).

In september konden de blogs worden opgegeven. Daaarna gaat een internationale jury, bestaande uit onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts aan de slag om per categorie 11 blogs te nomineren.

Tussen 27 oktober en 26 november 2007 stemmen de bezoekers op de publiekswinnaars. Als ik er dan nog bij zit dan hoop ik wederom op uw stem.

Op 26 november 2008 kiest de jury de winnaars die op 27 november 2008 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Berlijn worden bekendgemaakt.

Afgelopen jaar kwam ik redelijk ver bij de Dutch Bloggies waar ik tot de laatste 15 blogs reikte. Eens kijken of ik hier nog potten kan breken. Zal niet makkelijk zijn om als bescheiden lokale blog tussen al die soms schitterend mooie nationale blogs overeind te blijven.

We zullen zien.



5 opmerkingen:

  1. Dank je BOB.
    Ik zag 'n stukje op Nimmer Dor NEE over de bevolkingskrimp.
    Nog nieuws van het politieke cq juridische front?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Momenteel is er weinig nieuws, al stond er afgelopen week een artikel over de steenuil in relatie tot Nimmer Dor in de Gelderlander. Ook besteedt het Streekjournaal waarschijnlijk aanstaande woensdag aandacht aan de uitspraak die de Raad van State gedaan heeft in het kader van de natuurbeschermingswet (wel wat laat...). De gemeente is momenteel nog steeds op zoek naar een geschikt compensatiegebied voor de steenuil. Gezien de hoge eisen die dit dier stelt aan het biotoop, is dit ongetwijfeld geen eenvoudige opgave. Verder zal meer economische tegenwind de verkoopbaarheid van de geplande koopwoningen niet ten goede komen. Ook de kredietverstrekking aan de projectontwikkelaar kan in gevaar komen. Al met al zijn er dus nog steeds tal van blokkades die een snelle verwezenlijking van Nimmer Dor mogelijk maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En, heb je ook contact met de politiek? Bijv. met de VVD over de bevolkingskrimp?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We hebben de afgelopen jaren regelmatig contacten gehad met verschillende partijen in de raad en onze visie kenbaar gemaakt. Zoals ik al eerder op dit forum heb opgemerkt, staat het merendeel van deze partijen nog steeds achter het collegestandpunt: het plan moet zo snel mogelijk gerealiseerd worden.

    Deze positie is uiterst curieus aangezien niet geredeneerd wordt vanuit de lokale woningbehoefte, maar vanuit het dogmatisch oogpunt dat woningbouw per definitie goed is voor de gemeenschap. Onzin natuurlijk: indien er, vanwege demografische en economische redenen, geen behoefte is aan een grootschalig project, zal dit leiden tot leegstand, verloedering en immense prijsdalingen van de Soerense koopwoningen.

    De VVD heeft zich evenmin ontworsteld aan dit dogmatisme. De partij wijst weliswaar op de trend van bevolkings- en huishoudensdaling, maar stelt zich niettemin achter het voornemen de reeds geplande 1100 woningen te verwezenlijken.

    BeantwoordenVerwijderen