Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 12 oktober 2008

De financiële ijsberg (3)

Ik blijf nog even bij de kredietcrisis.

In de vorige posting had ik het over gemeenten, provincies en instellingen die een relatie met die overheidslichamen hebben.

Onder het oppervlak zit nog veel meer.

Hoe staat het met ziekenhuizen, woningcorporaties, nutsbedrijven of universiteiten?

Dat zijn instellingen die vaak een grote reserve hebben die wordt belegd of gestald op rekeningen die het hoogste rendement opleveren.

Een van de vragen die bij me op kwam toen ik het bericht over het plotselinge vertrek van Rijnstate-directeur Eelco de Boer las was of Rijnstate soms geld op zo’n besmette bankrekening staan?. Of heeft de ongelukkige communicatie over de Velpse Huisartsenpost er ook mee te maken?

Maar vragen over dergelijke financiële risico’s kunnen natuurlijk ook aan willekeurige andere zorginstellingen als Attent wwz, Innoforte of Insula Deï worden gesteld.

Hoe staat het met de reserves van Vivare, Vitens of de Radboud Universiteit?
Of neem maar een willekeurige andere organisatie met (semi-)publieke taken zoals zorgverzekeraars, pensioenfondsen of vervoerders.

Hebben die hun centjes allemaal in veilige haven?

Als het bij een of meer van die organsiaties fout gaat dan zullen we dat merken. Via verdere verschraling van de dienstverlening, prijsstijgingen, premieverhogingen, lagere pensioenen of via de belastingen.

Linksom of rechtsom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten