Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 9 februari 2009

Trucks blijven door Laag-Soeren denderen

De bestuursrechter zegt het netjes maar het komt erop neer dat hij gehakt maakt van de onderbouwing van het vrachtwagenverbod van de gemeente Rheden.

Die onderbouwing is zo slecht dat hij betwijfelt of Rheden alsnog een draagkrachtige motivering kan vinden voor een eventueel nieuw besluit. Hij ging zelfs zover om zo’n besluit op voorhand te schorsen tot zes weken na dat nieuwe besluit om Brummen opnieuw gelegenheid te geven bezwaar te maken. Tot die tijd mogen de trucks in ieder geval gewoon over de Harderwijkerweg.

Brummen en Rheden hadden eerder Royal Haskoning om advies gevraagd. De uitkomst daarvan werd door Rheden afgewezen. Rheden handhaafde het besluit om de vrachtwagens te weren. Brummen maakte bezwaar en ging daartegen in beroep.

Rheden vroeg een nieuw advies aan de Grontmij. Dat advies én een gemeentelijke notitie werden door Rheden bij de bestuursrechter als onderbouwing voor het besluit aangevoerd. Die oordeelt dat de rapportage van Grontmij én de gemeentelijke notitie geen objectieve aanknopingspunten geven dat de Harderwijkerweg in Laag-Soeren verkeersonveilig is.

"geen objectieve aanknopingspunten": Brandhout dus.

Nou kan wethouder Elsenaar wel zeggen dat de juristen het vonnis bestuderen en hij zich beraadt op vervolgstappen maar ik heb daar nog weinig vertrouwen in.

Brummen wrijft zich in de handen en Laag-Soeren houdt de vrachtwagens. De soap duurt voort. Het zilveren jubileum zijn we al gepasseerd. Op naar goud.

En wat betekent dit voor Nimmer Dor? Soerens Belang had haar steun voor het plan immers afhankelijk gemaakt van het vrachtwagenverbod.

Klik hier voor de volledige uitspraak

Zie ook rechtspraak.nl

2 opmerkingen:

  1. Het besluit zal zonder meer negatieve gevolgen hebben voor de verkeersveiligheid op de Harderwijkerweg. De vraag is nu inderdaad of dit besluit consequenties zal hebben voor de positie van Soerens Belang inzake Nimmer Dor. Deze vereniging heeft zich immers op het standpunt gesteld dat het vrachtwagenverbod een voorwaarde is voor steunverlening aan het bouwplan Nimmer Dor. Indien nu van dit uitgangspunt wordt afgeweken, getuigt dat niet van consistentie en betrouwbaarheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, hoe gaan we dat nu oplossen!? Ben benieuwd naar de reactie van Soerens belang.

    BeantwoordenVerwijderen