Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 10 april 2010

Martijn Leisink wethouder in Arnhem

Zojuist is de portefeuilleverdeling van het Arnhemse college formeel bekend gemaakt. De nieuwe Arnhemse coalitie bestaat uit SP, VVD, D66 en GroenLinks. De wethouders van de SP, de VVD en D66 zijn eveneens bekend. Alleen GroenLinks heeft nog geen kandidaat aangedragen.

Volgens verwachting zal ook Martijn Leisink, fractievoorzitter van D66 in Provinciale Staten, in het Arnhemse college zitting nemen. Hij krijgt financiƫn, mobiliteit, grote steden beleid, personeel en ICT onder zijn hoede.

Martijn is in Rheden bekend van zijn bemoeienissen met Hart van Dieren en Riviersteen. In het dossier Hart van Dieren was hij een voortdurende plaag voor CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren.

Van Haaren zal wel blij zijn dat ze van deze luis-in-de-pels verlost is. Alhoewel, Martijn kan zijn zetel in Provinciale Staten natuurlijk gewoon houden en zijn termijn tot aan de volgende statenverkiezingen uitdienen.

Ik zie dit soort brede coalities niet graag. Het doet de stem van de kiezer vervagen tot een nietszeggend college. Maar dat neemt niet weg dat Leisink een uitstekend politicus is waar Arnhem veel aan kan hebben. Martijn was in provinciale staten zo'n beetje de aanvoerder van de oppositie tegen het zittende college van gedeputeerde staten.Die rol heeft hij prima vervuld.

Martijn, van harte gefeliciteerd met je wethouderspost.

Veel succes! Ben benieuwd hoe je je rol als bestuurder invult.

1 opmerking:

  1. Martijn Leisink10 april 2010 om 00:31

    Dank je wel Theo. Je bent er snel bij!

    Mijn zetel in Provinciale Staten lever ik overigens in. Dat moet ook wel, want bij D66 is die dubbelfunctie niet toegestaan. Dat vind ik trouwens ook terecht.

    Groeten, Martijn

    BeantwoordenVerwijderen