Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 18 december 2011

Casa Permanente

Casa Intermezzo - 17 dec 2011
Het rommelt bij Innoforte. Volgens Ella Schadd, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft bestuurder Cools op verzoek van de raad van toezicht zijn werkzaamheden eind november heeft neergelegd. Met andere woorden: Cools is de laan uitgestuurd. De redenen voor zijn vertrek worden niet vermeld. Heeft het te maken met het gedrag van Cools rond de Casa , de communicatie met de gemeente en Ulenpas of de bouwplannen voor het Lorentzhuis? Wellicht wordt later duidelijk waar de schoen wringt. Dat het een hoogoplopend conflict betreft is duidelijk. Anders was het vertrek van Cools wel op een andere manier gecommuniceerd.

De volgende dag verschijnt het bericht dat het Lorentzhuis nu voldoende brandveilig is. Er is nog steeds niet voldaan aan de brandveiligheidsregels maar het wordt gedoogd. De opnamestop wordt beĆ«indigd en er mogen maximaal 103 mensen worden opgenomen. Merkwaardig, dat legt het risico bij de gemeente. In geval van een calamiteit is de gemeente daarop voluit aan te spreken.

De Casa is hardnekkig, het gebouw staat nog pontificaal overeind. Rara, hoe kan dat? Het gebouw moest op 15 november zijn afgebroken maar van vorderingen is niets te zien. Er zijn ook geen activiteiten rond het gebouw te bespeuren. 
Casa Intermezzo - 17 dec. 2011

Welk spel wordt hier gespeeld? Het zou me niet verbazen als er nog een konijn uit de hoge hoed komt. Wellicht tijd om handhaving door de gemeente te eisen. Als het om een dakkapelletje gaat dan is de gemeente er als de kippen bij om naleving van regels af te dwingen. Zodra het enige substantie krijgt geeft ze niet thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten