Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 16 januari 2013

PFC Rheden pleit voor functioneel zwembad in Velp


Gisteren werden tijdens de informatieavond in de Rhedense raad de laatste ontwikkelingen rond het nieuwe zwembad in Velp besproken. Het gaat om de keuze tussen een gezamenlijk zwembad met Arnhem op de locatie “gat van Gerritsen”aan de Arnhemsestraatweg (naast viaduct A12 aan de Velpse zijde) of een eigen zwembad van de gemeente Rheden op de locatie van de voormalige bestuursacademie aan de Reigerstraat in Velp  dat in samenwerking met sport- en gezondheidscentrum Jagyba, ROCA12 wordt geĆ«xploiteerd. In oktober 2012 ontstond in de raad een patstelling. Daarop werd een door de gemeente een aanvullende studie (inclusief bijlagen) uitgevoerd. Deze werd gisteren in de raad besproken.  

Ronald ter Hoeven van PFC  Rheden sprak in bij deze informatieavond. 

-------

Mijn naam is Ronald ter Hoeven, voorzitter van zwemvereniging PFC Rheden

PFC Rheden wil niet meer in onzekerheid zitten over een nieuwe zwemaccommodatie. Wat wij daarom van de raad vragen is besluitvorming, onze 450 leden hebben daar recht op.
Reeds in 1999 werd duidelijk dat er qua zwemaccommodaties iets moest gebeuren in de gemeente. Het zwembad in Dieren was op en zwembad De Dumpel voldeed niet mee aan de wensen en eisen van de bezoeker. Door het toenmalige gemeentebestuur werd aan ons beloofd dat er snel gezocht zou gaan worden naar een passende oplossing. Deze belofte is in de afgelopen 14 jaar vele malen herhaald.

Op 1 juli 2007 werd het zwembad in Dieren definitief gesloten. Bijna 6 jaar lang leidt PFC Rheden een nomadenbestaan, waarbij het afhankelijk is van restant uren en sterk wisselende tarieven in de omliggende gemeenten. Voor onze leden raakt het geduld op!

Nu eerst even terug. In 1955 besloot een groep enthousiaste zwemmers samen met de toenmalige chef badmeester van Beekhuizen, Dries Visser, tot het oprichten van een zwemvereniging. Het statutaire doel was: ‘De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van het zwemmen, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken’. Dit doel streven wij tot op de dag van vandaag na.

PFC Rheden probeert inwoners van de gemeente enthousiast te maken voor het zwemmen. Dat doen we door het aanbieden van zwemonderwijs, recreatief zwemmen en drie vormen van zwemsport. Ruim honderd vrijwilligers zorgen ervoor dat dit op een leuke, veilige en verantwoorde manier plaatsvindt.

Onze belangrijkste partner om deze doelen te bereiken is de gemeente. Al bijna 60 jaar zijn we een zeer betrouwbare klant van de Rhedense zwembaden. De goede samenwerking blijkt onder andere uit het feit dat een belangrijk deel van de medewerkers die door de jaren heen in de zwembaden hebben gewerkt opgeleid is binnen onze vereniging.

En dan nu, een keuze tussen twee opties. Onze voorkeur is helder, wij geloven in een functioneel zwembad aan de Reigerstraat in Velp. De samenwerking tussen lokale organisaties (de gemeente, ROC 12, Jagyba en PFC Rheden) leidt tot een gedegen en verantwoorde exploitatie, waarbij de risico’s zeer laag zijn. In onze ogen is het dan ook teleurstellend dat er onvoldoende is gekeken naar de kansen die een dergelijk exploitatiemodel biedt.

Wij willen graag nog 60 jaar het beoefenen van het zwemmen in onze gemeente bevorderen, maar daar hebben we, naast een zwembad midden in de samenleving, de gemeente als betrouwbare partner keihard voor nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten