Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 28 september 2023

Tegen de Kadernota voormalige Hockeyvelden Dieren (3) – Bouwhoogte

In de raadsvergadering van 26 september werd de Kadernota voormalige Hockeyvelden Dieren behandeld. Deze Kadernota is gebaseerd op drie pijlers
“Woningbouw”, “Tiny houses” een “Natuurtuin”. 

De bouwplannen zoals die in de Kadernota worden ontvouwd stuiten op forse
tegenstand. Niet alleen van bewoners in de directe omgeving maar ook van mensen die wat verder weg van het beoogde perceel wonen.

Het gaat om maximaal 50 levensloopgeschikte appartementen die gestapeld worden in 3 tot 4 bouwlagen met een maximale hoogte van 12/13 meter. Daarvan zijn 25 appartementen (= 50%) bedoeld voor sociale huur (zie hier).

Het allerbelangrijkste bezwaar van de bewoners betreft de hoogte van de bouw van 3 tot 4 bouwlagen met een maximale hoogte van 12/13 meter. Ik kan me dat levendig voorstellen. Dit past niet in deze omgeving. En tot op heden leek de gemeente het daar mee eens te zijn.  (ik heb van omwonenden begrepen dat aanvragen voor het toevoegen van een extra verdieping op woningen in de directe omgeving consequent werden  afgewezen).

Maar het is helemaal niet nodig om 3 of 4 lagen te bouwen. Volgens mij is het alleszins mogelijk om de bouw te beperken tot twee bouwlagen.

Om beter inzicht te krijgen had ik enkele schetsen op schaal gemaakt van de mogelijkheden op het voor de bouw bestemde deel van het plangebied als er gebouwd wordt in twee bouwlagen. Dat toont aan dat we toekunnen met maximaal 2 bouwlagen.  

Onderstaand het amendement wat ik daarover ingediend heb. Hoewel ik geen echt inhoudelijke argumenten tegen deze 2 bouwlagen heb gehoord werd het amendement afgewezen en was ik de enige vóórstemmer.

Onder het amendement de schetsjes waarin ik de appartementen heb geprojecteerd in verschillende groottes. Van 66 m2 tot en met 112 m2.  


De schetsjes waarin de appartementen zijn geprojecteerd in variabele grootte. Van 66 m2 tot en met 112 m2.  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten