Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 14 juli 2024

Jaarrekening 2023 - Motie van Treurnis

Het proces voor de totstandkoming van de Jaarstukken 2023  was grotendeels een herhaling van zetten. Ondanks beloften van het college was het ook dit jaar weer onvolledig en laat, opnieuw te laat.

Hoe komt dat toch? Er is inmiddels veel geld gepompt in het professionaliseren van de organisatie. De informatiesystemen zouden nu toch echt op orde moeten zijn evenals de processen. De vorig jaar ingevoerde kwartaalafsluitingen zouden juist moeten helpen om de jaarrekening goed en op tijd af te kunnen ronden.  Ondanks alle toezeggingen en aanbevelingen wordt de raad in haar controlerende taak gefrustreerd en kan de raad opnieuw (net als vorig jaar) pas op het aller-, allerlaatste moment  de jaarstukken behandelen. Op het moment van behandeling van de jaarstukken (reeds uitgesteld van 27 juni naar 2 juli) was de goedkeurde verklaring van de accountant er nog niet. Die kwam pas op 4 juli!

Dat moet echt afgelopen zijn. Daarom hebben wij samen met het CDA een motie van treurnis over deze gang van zaken ingediend. Een gele kaart voor het college! Zelfs Groep Pieper Rook Burgerbelangen (GPRB), toch één van de coalitiepartijen, was de gang van zaken rond de oplevering van de jaarstukken meer dan zat en steunde de motie. Daarnaast stemde ook Beter Rheden (BR) vóór deze motie van treurnis.


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten