Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 15 juli 2024

Kadernota 2025 – Over parkeren

In de Kadernota stond ook een voorstel om betaald parkeren in te voeren in de parkeergarage bij het station in Dieren. Dat zou 150.000 euro per jaar moeten opleveren. Nou, je kunt op de je op de vingers van je hand uittellen dat dit voorstel zou sneuvelen. De parkeergarage is gebouwd om het gebied ten noorden van het station (Oranjebuurt en zelfs verder weg) te ontlasten qua parkeerdruk. Het  was zelfs een van de voorwaarden om de parkeergarage te bouwen. Dat was de bewoners destijds voortdurend voorgehouden. Maar zoals het gaat: toezeggingen verliezen na verloop van tijd aan waarde. Zo ook hier.

Er kwamen verschillende amendementen om dit voorstel van tafel te krijgen. Een amendement dat door de Christen Unie was voorbereid werd na de nodige aanpassingen door alle raadsleden gesteund. Ook door ons.

Het college kreeg daarbij de opdracht om in de hele gemeente een onderzoek te doen naar een ander parkeerregiem dat bijdraagt aan andere ambities op het vlak van leefbaarheid, gezondheid, natuur en biodiversiteit en eventueel financiële voordelen en dit mee te nemen bij het mobiliteitsonderzoek

Ben benieuwd wat daar uiteindelijk uitkomt. Dit gaat nog heel veel discussies opleveren. Betaald parkeren in Velp is enkele jaren geleden afgeschaft. Natuurmonumenten gaat betaald parkeren invoeren op de Posbank en dit kan leiden tot waterbed-effecten elders in de gemeente enz. enz.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten